REKLAMI GEÇ

YSK Honaz seçimlerinin yenilenmesine karar verdi

YSK Honaz seçimlerinin yenilenmesine karar verdi

Yüksek Seçim Kurulu, yerel seçimlerin Denizli’de en kritik ilçesi olan Honaz ile ilgili kararını verdi. Honaz seçimleri 2 Haziran’da tekrar edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 11:52

Honaz’da AK Partili Turgut Devecioğlu ile CHP’li Yüksel Kepenek’in seçim yarışı kritik bir sürece sahne oldu.

CHP Adayı Yüksel Kepenek’in 8 oy farkla kazandığı seçimlerin ardından AK Parti itiraz süreci başlattı. İlçe Seçim Kurulu itirazı kabul etti ve 41 sandık yeniden sayıldı. Uzun süren sayımın ardından fark 3’e düştü, ancak sonuç değişmedi.

AK Parti bu kez de İl Seçim Kurulu’na gitti. İl Seçim Kurulu geçersiz oylar üzerinden yeniden sayım kararı verdi. Honaz seçimleri bir türlü tamamlanamazken, burada yapılan sayımda Yüksel Kepenek 1 oyla önde çıktı.

Honaz seçimlerinin peşini bırakmayan AK Parti, bu kez de soluğu Yüksek Seçim Kurulu’nda aldı. İlçe ve İl Seçim Kurullarında geçersiz oylar üzerinden sonuca gidemeyen AK Parti, YSK’ye ilçede kısıtlılığı bulunan kişilerin oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptal edilerek, yenilenmesi için başvuru yaptı.

Kısıtlı kişilerin oy kullandığı ve seçim yenileme talebiyle gelen başvuruyu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, itiraz dilekçesinde yer alan ve oy kullandığı öne sürülen kısıtlı kişilerin tespiti, kısıtlamalarının devam edip etmediğinin belirlenmesi için ilgili mahkemelere yazı gönderdi.

Gelen cevapların ardından Yüksek Seçim Kurulu Honaz’da seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Honaz’da 2 Haziran’da yeniden seçim yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı