REKLAMI GEÇ

İbrahim Şenel aday olamıyor

İbrahim Şenel aday olamıyor

Adı İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen İbrahim Şenel’e istifa şoku. DTO Yönetim Kurulu Üyesi olan İbrahim Şenel’in belirlenen süre dahilinde görevinden istifa etmediği için aday olamayacağı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2018 Cuma, 16:52

CHP ile İYİ Parti’nin Denizli’de ittifak yapmasının ardından, İYİ Parti’nin en güçlü adayları arasında gösterilen Mimar İbrahim Şenel’e istifa şoku.

İki dönem Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanlığı yapan ve halen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan İbrahim Şenel, CHP-İYİ Parti ittifakının ardından Denizli’nin İYİ Parti’ye verilmesiyle adı öne çıkan siyasilerdendi.

İttifak adayı görüşmelerinin odağında yer alan ve kulislerde adı sıklıkla dile getirilen İbrahim Şenel’in İYİ Parti’nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılırken, beklenmedik bir gelişme yaşandı.

İSTİFA SÜRESİ KAÇTI
Halen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Mimar İbrahim Şenel’in, 31 Mart seçimlerinde aday olabilmesi için 1 Aralık 2018’de bu görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Ancak, Şenel’in bu süre dahilinde DTO Yönetim Kurul Üyeliğinden istifa etmediği ve bu nedenle de aday olamayacağı ortaya çıktı.

İTTİFAK TAKVİMİ ADAYLIKTAN ETTİ
Yaşanan süreci değerlendiren İbrahim Şenel, istifanın son günü olan 1 Aralık’a kadar CHP-İYİ Parti ittifakıyla ilgili bir gelişmenin olmadığını belirterek, “Bu nedenle benim istifam etmemle ilgili bir durum yoktu. Ciddi şekilde adaylık gündeme gelmemişti. Ancak, istifa süreci tamamlandıktan sonra ittifak gelişmesi yaşandı ve benim üzerimde duruldu. Açıkçası ittifak takviminin gecikmesi böyle bir durumu ortaya çıkardı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı