REKLAMI GEÇ

Dorutaş, Denizli Belediyespor’da

Dorutaş, Denizli Belediyespor’da

Türkiye 2. Futbol Ligi’nde mücadele edecek Denizli Belediyespor’da, teknik direktörlüğe Hakan Dorutaş getirildi.

/ DENİZLİHABER / 20 Haziran 2008 Cuma, 00:00

Türkiye 2. Futbol Ligi’nde mücadele edecek Denizli Belediyespor’da, Teknik direktörlüğe Hakan Dorutaş (38) getirildi. Dorutaş, kendini 3 yıllığına Denizli Belediyespor Teknik Direktörlüğü yapan imzayı attı.

Denizli Belediyespor Kulüp Başkanı Namık Kemal Eraslan ve Teknik Direktör Hakan Dorutaş, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde imza töreni düzenledi. Kulüp Başkanı Eraslan, takımın yeni sezon hazırlıkları, teknik direktör ve transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Takımı 3. Lig’den 2. Lig’e çıkaran Teknik Direktör Ali Yalçın’ın Denizlispor ile anlaşma imzaladığını kaydeden Eraslan, şöyle devam etti: “Denizli Belediyespor Teknik Direktörü Ali Yalçın’ın da adı uzun süredir Denizlispor’la anılmaktaydı. Attığı imzayla Denizlispor Teknik Direktörü oldu. Kulüp olarak teknik direktörlüğünü kutluyoruz. Başarılı olacağına inanıyoruz. Desteğimizin devam edeceğinin bilinmesini istiyoruz. Denizlispor’a da Denizli’den bir hocayı göreve getirmesinden dolayı kutluyorum. Tabi bu süreç içinde Ali Yalçın hocayla bir sözleşme imzalamıştık ancak o zamanda deklare ettiğimiz gibi tek koşulumuz vardı. O da Denizlispor’dan bir teklif gelecek olursa bunun geçersiz olacağını ifade etmiştik. Biz de 2. Lig’in yeni takımı olarak, yeni direktörümüzün Denizlili bir kardeşimizin olmasını istediğimizi daha önce de bildirmiştik. Bu anlamda 6 yıldan bu yana Denizli Belediyespor’a hizmet eden daha önce de Denizlispor’a hizmet etmiş olan kendi arkadaşımız, kardeşimiz, futbolcumuzdu, daha sonra teknik menajerimizdi, yardımcı hocamızdı kendi yardımcı hocamız Hakan Dorutaş’la (38) yeni teknik direktörümüz olarak 3 yıllık bir anlaşmaya vardık.”

‘Birleşme böyle olur’

Denizli Belediyespor’un Denizlispor’a sadece futbolcu değil, teknik direktör yetiştiren bir kulüp kimliğine kavuştuğunu kaydeden Ersaslan, “Kulübümüzün asıl amacı budur. Denizlispor’a sadece futbolcu yetiştiren bir kulüp değil aynı zamanda teknik adam yetiştiren bir takımız. Alt yapı böyle olur. İlin ağabey takımına her türlü desteği verebiliyorsanız gerçek anlamda alt yapı takımı olmuşsunuz demektir. Denizli Belediyespor Kulübünün 4 yıldır yaptığı yatırımların bugün semeresinin alındığı gündür. İnşallah bundan süreçte de Denizlispor’la çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

‘Hedef ligi tanımak’

Denizli Belediyespor’un, 2. Lig’in yeni takımı olduğuna dikkat çeken Eraslan, öncelikli hedefin, ligi tanımak olduğunu belirtti. Takımın ilk etapta kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini bildiren Ersaslan, ‘Takımımız, ilk etapta şampiyonluk yarışının içinde olmayacaktır. Önce ligi tanımak, daha fazla futbolcuyu Denizlispor’a kazandırabilme anlamında güzel bir çalışmayı sağlayacağımıza inanıyorum. Bugün Denizlispor’la Denizli Belediyespor birleşmiştir. Birleşme böyle olur. Hukuksal anlamda birleşme söz konusu değildir. Birleşmeler, hocasını, futbolcusunu verirsin karşıdan alırsın birleşme böyle olur. Biz 3 yılda 8 futbolcuyu süper lige 2 hocayı Denizlispor’a verdikten sonra birleşmenin de nasıl olacağını tüm Türkiye’ye ispat etmiş olduk’ dedi.

‘Elimden geleni yapacağım’

Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Dorutaş da, takımın başarılı olabilmesi için elinden geleni yapacağını belirterek, “Öncelikle başta başkan ve yönetim kuruluna böyle önemli bir görevi bana verme konusundaki cesaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu göreve layık olmaya çalışacağım. Bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ali Yalçın Hocamın Denizlispor’a teknik direktör olması, kendisi kadar beni de çok mutlu etti. Kendisine başarılar diliyorum. Hedefimiz bu yıl önce ligi tanımak bu yaparken de tehlikeli bölgede bulunmamak ve Denizlispor’a oyuncu yetiştirmektir” diye konuştu.

KALANLAR-GİDENLER

Denizli Belediyespor Kulüp Başkanı Namık Kemal Eraslan, kulübün transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Takımın kaleci hocası Ali Müslüm’le yola devam kararı aldığını ifade eden başkan Eraslan, ‘Ali Müslüm kaleci hocamızla yola devam edeceğiz. Diğer yardımcı hocamız Hasan Şerbet, Ali Yalçın hocamızla Denizlispor’a geçti. Yardımcı antrenör konusunda yetkiyi yeni hocamıza bıraktık. Sözleşmesi biten kaleci Mustafa Dönümcü ile Nevzat’la sözleşme yenilememeye karar verdik. Kulübümüzün sözleşmeli futbolcusu olan Orhan, Küçük Etuğrul, Fatih, Arslan ve Kaleci Ömer Küçük’e de kendilerine kulüp bulmaları konusunda tebligatımızı yaptık. Bu arada bizim transfer konusunda Denizlispor’dan geleceklerin dışında transfer yapacağımızı bildirmek isterim. Hasan Demir’le de iç transferde görüşeceğiz. Sözleşmesi bitti ama bizim niyetimiz anlaşmaktır” dedi.

MAÇLAR NEREDE OYNANACAK

Başkan Eraslan, takımın maçlarının nerede oynanacağı konusunun tam bir muamma olduğunu kaydederek, “Denizli Belediyespor’un maçlarını nerede oynayacağı ciddi bir muammadır. Doğan Seyfi Atlı Sahası’nın iyileştirilmesi anlamında Türkiye Futbol Federasyonu’na Aralık’da gönderdiğimiz projemiz vardı. 2500 kişilik beton bir tribün ve tel örgü vardı. 750 bin YTL’ydi. Federasyonun tesislere kaynak aktarımı yapmayacağı, bu parayı eğitim ve alt yapıda kullanacaklarını söylediler. Spordan Sorumlu Bakanımız Murat Başeskioğlu ve valimizden randevu talebimiz oldu. Bunu kısa sürede görüşeceğiz. Takımımızın kendi bütçesiyle bunu yapmaya gücü yok. Bu süreçte alternatif saha arayışlarına devam ediyoruz. Pamukkale Üniversitesi’nde Denizli Belediyesi’nin yapmış olduğu sentetik çim saha var. Bir alternatif de burasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı