REKLAMI GEÇ

Çetin, her şey daha güzel olacak

Her Çarşamba gündem yaratan konu ve konuklarıyla evlerinize misafir olan Tartışmasız Programı’nın bu haftaki konuğu, spor camiasının yakından tanıdığı, Denizlispor Genel Menajeri Özhan Çetin oldu. Olumlu mesajlar veren Çetin, Denizlispor için güzel günlerin çok yakında başlayacağını söyledi ve ekledi: “Önce borçları ödemeliyiz.”

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2007 Cuma, 01:00

Tecrübeli Gazeteciler Sedat Kurt ve Murat Acar’ın hazırlayıp sunduğu ART TV’de yayınlanan Tartışmasız Programı’nın bu haftaki konuğu Denizlispor Genel Menajeri Özhan Çetin oldu. Denizlispor hakkında merak edilen tüm noktaları bir bir yanıtlayan Çetin, kulübün çok yakın bir zamanda, eski güzel günlere kavuşacağını ama bunun için de öncelikle takımın borçlarının ödenmesi gerektiğini belirtti.

‘Büyüklerimizden destek bekliyoruz’

Denizli halkının geçen sene takımına gösterdiği desteği bu sene de tekrarlaması gerektiğini söyleyen Çetin, bu destek sayesinde sıkıntılı günlerin atlatılacağının, Valilik ve Belediye’nin de kulübe ciddi anlamda destek vereceğinin altını çizdi. Başkan Ali İpek’in, 4 ay boyunca kulübün kasasına para girmeyeceğini ve önceliğin borçlara verileceğini ifade eden açıklamasını hatırlatan Çetin, Denizlispor’un, kendi gelirleriyle ayakta durabilecek kapasitede bir takım olduğuna dikkat çekti. Çetin, “Değerli büyüklerimizin katkısıyla borçlarımızı ödeyecek ve eskiden olduğu gibi güzel, mutlu günlere kavuşacağız. Gelirimizin en büyük kısmını oluşturan yayın gelirleri, reklâm ve sponsorluk gelirlerinin dışında çok büyük bir gelir kapımız yok. Ama şu anki gelirlerimiz, Denizlispor’un kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlayabilecek seviyede. Bizim tek derdimiz, kulübün eski dönemlere ait borçlarını, bir an önce ödeyebilmektir. Tabi bunu da, şehrimizin büyükleri sayesinde başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Denizlispor’un, geçtiğimiz sene de aynı dertten muzdarip olduğuna değinen Çetin, Pamukkale gibi Denizli’nin en önemli sembollerinden biri haline gelen Denizlispor’un el birliğiyle sıkıntılı günlerini geride bıraktığını ve bu sene de aynı şekilde karanlık günlerin geride bırakılacağını dile getirdi. Denizli halkının, Denizlispor’un ürünlerini satın alarak takımına destek vermesi gerektiğini kaydeden Genel Menajer Çetin, sadece Denizli’de değil, tüm yurtta seyirci sıkıntısından bahsetmenin mümkün olduğunu, bunun nedeninin de statların, Avrupa’daki kadar konforlu olmamasından kaynaklandığını ifade etti. Çetin, “Denizlispor, Denizli’nin en önemli sembollerinden biri haline gelmiştir. Denizli’nin adının, dışarıda telaffuz edilmesini sağlayan yegâne kurumların başında gelir. Denizlispor, beraberinde dev bir organizasyonu da getirmektedir. 1966’dan beri her 15 günde bir, maçlarda 10–15 bin kişiyi bir araya getiren Denizlispor, halkımızın desteğiyle, üst sıralarda yerin alacak ve dışarıya olan bağımlılığı sona erecektir” ifadelerini kullandı.

Sedat Kurt’un, Denizlispor’un, önündeki tüm maçları kazanması halinde Havuz’dan elde edilecek gelirin 9 milyon 180 Bin YTL olacağını ve Denizlispor’un hala böyle bir şansı bulunduğunu söylemesi üzerine bu durumun değerlendirmesini yapan Çetin, Türkiye’de başarıyı ödüllendiren bir sistem bulunduğunu ama Denizlispor’un, tüm maçları kazanma ihtimalinin çok yüksek olmadığını açıkladı. Çetin, “Havuz’dan alacağımız paranın miktarı kesin olmadığından, böyle bir gelire kesin gözüyle bakmamaya çalışıyoruz.

Çünkü cebimizde olmayan bir paraya güvenerek hareket etmek hem kulübümüze hem de futbolcularımıza zarar verebilir” dedi.

‘Gençleştirme operasyonu, olması gerekendi’

Murat Acar’ın, takımın gençleştirilmesi konusunda sorduğu soruya cevap veren Genel Menajer Çetin, sezon başında gelir gider dengesinin kurulması aşamasında takımın gençleştirmesine karar verdiklerinin ve Denizlispor’un son günlerdeki başarısının da bu karar sayesinde kazanıldığının altını çizdi. Genç futbolcuların, forma hakkı kazanmak için çokt büyük bir mücadele verdiğine dikkat çeken Çetin, geçen senelerde olduğu gibi yine gençlere şans verdiklerini ve onlara güvendiklerini ifade etti. Takımın gençleştirilmesinin, sadece maddi olumsuzluklar yüzünden değil, genç bir ekiple yola devam etmek istediklerinden kaynaklandığını dile getiren Çetin, “Takımın gençleştirilmesi, aslında bir operasyon değil, olması gerekendi. Takımda 28 oyuncu var herkes, ciddi bir rekabet ve forma mücadelesi içinde. Bu durum, takımda olumlu bir hava yaratıyor, rekabet, başarıyı getiriyor. Zaman zaman hocamız, kadro oluşturma aşamasında zorlanıyor. Çünkü bütün oyuncularımız çok hırslı ve istekli. Mesela 6 yıldır bir istikrar abidesi gibi duran Roman bile, son birkaç haftadır forma şansı bulamıyor. Bu durum, Roman’ın performansının düşmesi yüzünden değil, gençlerin performanslarını yükseltmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

‘+1, takımın ihtiyacı ve hocamızın talebine bağlıdır’

Denizlispor’un transfer durumunu değerlendiren Çetin, uzun soluklu transferler yaparak takımda istikrarı sağlamak istediklerini dile getirdi. Güvenç Kurtar’ın şimdiye kadar her hangi bir transfer talebi olmadığını ifade eden Çetin, +1 yabancı haklarını, Kurtar’ın talebine ve takımın ihtiyacına göre değerlendireceklerini söyledi. Takımda oynayan genç ve yetenekli futbolcuları hakkında çıkan transfer söylentilerini değerlendiren Çetin, genç futbolcuların bu söylentiler nedeniyle yıpranabileceğine dikkat çekerek, asılsız söylentilerin takıma zarar verdiğini belirtti.

‘Turnuvanın gelirler şehit ailelerine’

17–18 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Mehmetçik Turnuvası’nın tüm gelirlerinin şehit ailelerine bağışlanacağını söyleyen Çetin, “Biz, Denizlispor olarak bu konudaki duyarlılığımızı, Galatasaray maçı öncesinde gösterdik. Turnuva’da oynanacak olan maçların ulusal bir TV kanalından da yayınlanmasını sağlamak için bazı çalışmalarımız var. Bu gerçekleştiği takdirde, yayın gelirlerini de şehit aileleri için kurduğumuz vakfa aktarmayı düşünüyoruz. Tüm vatandaşlarımız maçlara gelerek, alacakları biletlerle hem maçları seyredecek hem de şehit ailelerine yardımda bulunmuş olacaklar” dedi. Biletlerin fiyatlarını açıklayan Çetin, kale arkasının 3, maratonun 5, kapalı tribünün ise 10 YTL olacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı