REKLAMI GEÇ

Stad girişinde alkol kontrolü

Stad girişinde alkol kontrolü

İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı. Kurul, Kayseri’deki milli maçta ilk kez uygulanan ve alkol ölçerlerin kullanılması ile dikkat çeken ‘alkollü vatandaşların stada alınmaması’ uygulamasını Denizli’de de gerçekleştirecek. Türkiye spor müsabakaları girişinde taraftarlara yönelik alkol kontrolü uygulamalarını tartışırken Denizli’de İl Spor ve Güvenlik Kurulu tartışmalı bir karar aldı. Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata başkanlığında toplanan kurul, spor müsabakaları öncesinde alkol kontrolü yapılacağını ve alkollü vatandaşların stada…

/ DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2013 Çarşamba, 16:48

İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı. Kurul, Kayseri’deki milli maçta ilk kez uygulanan ve alkol ölçerlerin kullanılması ile dikkat çeken ‘alkollü vatandaşların stada alınmaması’ uygulamasını Denizli’de de gerçekleştirecek.

Türkiye spor müsabakaları girişinde taraftarlara yönelik alkol kontrolü uygulamalarını tartışırken Denizli’de İl Spor ve Güvenlik Kurulu tartışmalı bir karar aldı. Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata başkanlığında toplanan kurul, spor müsabakaları öncesinde alkol kontrolü yapılacağını ve alkollü vatandaşların stada alınmayacağını açıkladı.
Kurul kararında diğer uyuşturucu maddelerin de etkisinde olduğu açıkça anlaşılan kişilerin spor alanına girmelerine müsaade edilmeyeceği vurgulandı. Fakat giriş kapılarında yapılacak kontrollerin nasıl gerçekleşeceği, yada kişilerin uyuşturucu madde etkisinde olduğuna dair kararı kimin vereceği kurul kararında açıkça belirtilmedi.

GRUPLARA KÖTÜ HABER!
İl Spor Güvenlik Kurulu taraftar dernek ve gruplarını da üzecek bir karar aldı. E bilet sistemi için altyapının hazırlanması kararı alınırken Nisan ayından sonra bu sisteme tamamen geçileceği vurgulandı. Kurulun kararına göre toplu bilet satışları ortadan kalkıyor. E bilet sistemi ise bilet satışını ardışık düzene göre yapmayacak. Sistem biletlerin satışını rastgele gerçekleştirecek. Bu durum topluca tribünde oturmak isteyen taraftarların durumunu da etkileyecek.

E bilet uygulaması stada kaçak girişlerin yada kaçak biletlerin de önüne geçmiş olacak. Holiganizmle mücadele için uygulamaya konulması düşünülen sistem aynı zamandı olumsuz bir durumda stadın tahliyesini de kolaylaştırmayı planlıyor. Özellikle kitlesel olaylarda acil durum çıkışlarının sağlıklı işlemesi ve seyircilerin serbestçe stat dışına çıkabilmesi için yeni tedbirler de uygulanacak.
Kurul spor müsabakalarından men edilmiş yada kısmı cezalara çarptırılmış kişilerin de sürekli takip altında tutulmalarını sağlayacak bir dizi tedbirin ilk adımını attı. Buna göre daha önce herhangi bir sportif müsabakada ceza almış olan taraftarlar Sporda Şiddeti Önleme Kanunu kapsamında alınacak tedbirlere takılacak.

Yorumlar

misafir   -  Bağlantı 22 Ağustos 2013, 10:45

Ben Kızım 8 yaşındaki kızım ile maça gitmek istediğimde ayrı ayrı yerleremi oturacağım.Böyle saçma uygulama olurmu.

önemiyok   -  Bağlantı 22 Ağustos 2013, 02:40

burada yapılmak istenen şey apaçık ortadadır.Tamam alkolü olarak girilmesin ama asıl olay burada toplu halde insanlar maça gelir de bizi protesto ederler her yer taksim her yer direniş derler diye korktukları için yapılan bir uygulamadır .Olsun böyle de güzel Bize HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı