REKLAMI GEÇ

Denizlispor Başkanı’ndan acı itiraf

Denizlispor Başkanı’ndan acı itiraf

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, yabancı sporculara olan borçların kulübü puan silme, transfer yasağı gibi müeyyidelerle karşılaştırabileceği uyarında bulunup, camiaya çağrı yaptı.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2013 Cumartesi, 12:30

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, geçmiş dönemlerden gelen özellikle yabancı futbolculara yapılmayan ödemelerin kulübü zor duruma düşürdüğünü söyledi. Yabancı futbolcuların ödenmeyen alacakları nedeniyle FİFA ve CAS yaptıkları başvurular nedeniyle bu futbolculara ödenecek borçların 8-10 katına çıktığını, Denizlispor’un bu borçlar yüzünden puan silme, transfer dondurma hatta ligden düşme cezalarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Urkay, “Bu rakamlar yönetimin fedakarlığıyla çözülebilecek bir durum değil. Yönetimlerin borçlanma yetkileri ellerinden alınmalı, herkes kendi döneminden sorumlu olmalı. Denizlispor’un marka değeri düşürülüyor” dedi.

Yönetim Kurulu olarak kulübe 2 milyon lira geri alınmamak koşuluyla bağış yaptıklarını, transfer bütçelerinin 5 milyon lira olduğunu belirten Süleyman Urkay, “Yönetim olarak kulübün gerçeklerini de dikkate alarak tranferler yapıyoruz. Ancak geçmiş dönemlerden gelen, özellikle yabancı futbolculara ödenmeyen borçlar elimizi kolumuzu bağlıyor. Stoper Bajiç’in haksız fesih yüzünden ödenmeyen 72 bin euro alacağı 196 bin liraya yükseldi, 12 Ağustos’a kadar bu parayı ödememiz gerekiyor. Martin Horak’ın 42 bin euro alacağı 442 bin euroya, Silla’nın 41 bin euro alacağı 466 bin euroya yükselmiş. Sporculara geçmiş yönetimlerden 4 milyon liraya yakın ödenecek borç var” diye konuştu. Urkay, teknik heyet, personel borçlarıyla birlikte ödenmesi gereken 5 milyon lira borç olduğunu söyledi.
Bu borcun yönetimin fedakarlığıyla çözülemeyeceğini, yönetimden böyle bir fedakarlığın beklenemeyeceğini belirten Urkay, “Bu durumu yerel yöneticilerle ve ilgililerle de paylaştık. Denizlispor, özellikle yabancı sporcuların FİFA ve CAS’a yaptığı başvurular yüzünden bu borçlar ödenmezse puan silme, transferin dondurulması ve hatta küme düşme gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Bu konuda tüm camianın duyarlı olması ve Denizlispor’a sahip çıkması gerekir” diye konuştu. Urkay, 3 bin kombine biletin hazırlandığını, VIP kombine kartının 1200, gold kombine kartının 1000, kapalı kombine kartının 250 ve açık kombine kartının 100 liradan satışa sunulduğunu beliterek taraftarları kombine almaya çağırdı.

DENİZLİSPOR’un Yabancı Oyunculara Borçları:
Emil Angelov: Fifa’dan 76 bin euro alacağı faiziyle birlikte ödenmesi kararı
Martin Horak: 42 bin 500 euro alacağı ödenmedi, FİFA disiplin Kurulu’ndan yazı geldi, 442 bin euroya yükseldi.
Branımır Bajiç: 72 bin euro borç 196 bin euroya yükseldi. 12 Ağustos’a kadar ödenmesi gerekiyor.
Valmir Riberio: 500 bin euro borç var, dosya Fifa’da karar bekleniyor.
David Sylla: 41 bin euro borç ve 466 bin euro tazminat talebi var. Dosya FİFA’da
Wescley: CAS karar verdi 418 bin euro taksitlendirildi 200 bin dolar ödendi, 20 temmuz’a kadar 75 bin euro ödenmesi gerekiyordu, ödenmedi.
İbrahim Bangoura: FİFA kararı 68 bin euro alacak ve 400 bin euro tazminat ödenmesi gerekiyordu, 300 bin euroya anlaşma yapıldı. 80 bin euro ödendi, 220 bin euronun 9 ayda ödenmesi gerekiyor.
Eric Odhiambo: 221 bin euro talebi var, dosya FİFA’da
Bunun yanı sıra Denizlispor’un Eskişehirspor’a Youla’nın transferinden 250 bin euro tazminat cezası icraya verildi, icra takibi var. Trabzonspor, Yakup Bütün’ün bonservis bedeli olarak 65 bin lira alacağı için icra takibi başlattı.

Yorumlar

hüseyin atmaca   -  Bağlantı 28 Temmuz 2013, 00:36

her sene baba oğul yan yana kombinemizi alırdık. işimizi gücümüzü bırakıp maça giderdik… ersun hoca vardı, rıza hoca vardı, giray hoca vardı, ha bir de hamza hamzaoğlu vardı.. o ve eski oyuncularımız şimdi akhisar’la süper lig’de iken biz ise ptt 1. ligden düşmemeye oynuyoruz. ve birde sürekli parasızlıktan yakınıyoruz. vali yada belediye başkanı napsın ki?sabit gelirler olmadığı sürece emin olun bu borçlar hiç bitmez…

can can   -  Bağlantı 27 Temmuz 2013, 19:16

zafer denen kişi sen baksan sen denizlilisindir kesin fakat fenerbahçeliliğin daha ağır basıyor galiba o zaman sende denizli sporu suçlayacağına karalama yapacağına sende git istanbul kadıköye orda yaşa.

zafer   -  Bağlantı 27 Temmuz 2013, 16:06

Etme bulma dünyası.Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.Adnan Polat beye söyleyin ödeyiversin borçları :))

Mustafa Oğlakcıoğlu   -  Bağlantı 27 Temmuz 2013, 14:54

Denizlispor aşığı birisi olarak , kulübün ne kadar içler acısı halde oldugunu gördükçe canımdan bir parça kopar gibi oluyor.
Bu paraların neden ödenmediğini , Önceki yönetimlerin hesap vermesi lazım.
Süleyman urkay başkan ve diğer yönetim kurulu’nun yapacagı tek birşey vardı ,kulübe sahip çıkarak yerine getirdiler.
Bu yönetim bu paraları nereden bulup ödesin. Güzelim kulübü mahvettiniz.
Kapatın gitsin , tarihe gömülsün.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı