REKLAMI GEÇ

DENİZLİSPOR BU SEZON İLK KEZ MAĞLUBİYETLE TANIŞTI 1-3

DENİZLİSPOR BU SEZON İLK KEZ MAĞLUBİYETLE TANIŞTI 1-3

Galatasaray’a kupa maçında mağlup olan Denizlispor bu sezon ilk defa bir resmi maçta yenilgi yüzü gördü. Horoz rakibine deplasmanda 3-1 yenildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2010 Perşembe, 12:20

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’ndaki ilk maçında Galatasaray’a 3-1 mağlup olan ve kupa maçlarına mağlubiyetle başlayan Denizlispor’da alınan mağlubiyete rağmen özellikle genç oyuncuların gösterdiği performans teknik heyeti sevindirdi. Bank Asya 1. Lig’de namağlup liderliğini sürdüren ve oynadığı 10 maçın 7’sini kazanıp, 3’ünde berabere kalan Yeşil siyahlılar, Ziraat Türkiye Kupası’nda Anadolu Üsküdar 1908 Spor ve Eskişehirspor’u yenerek gruplara kaldı. Lig ve kupada oynadığı 12 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Denizlispor, Galatasaray’a yenilerek resmi maçlardaki ilk mağlubiyetini aldı. Emin, Youla, Ahmet Cebe, Ahmet Burak Solakel ve kaleci Evren gibi takımda sürekli oynayan oyuncuların maç kadrosuna alınmadığı yeşil siyahlı ekipte, İsmail Konuk ilk defa oynadığı maçta gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Bu oyuncunun yanısıra İsmail Baydil ve Ali Helvacı gibi genç oyuncuların mücadele ettiği maçta oynanan futbol teknik heyeti memnun etti.

Kupa maçlarının kendileri için oynamayan oyuncuların durumunu görme açısından önemli olduğunu belirten Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray maçında yenilmelerine rağmen iyi mücadele ettiklerini söyledi. Oynamayan oyuncularla oynadıklarını ifade eden Hamzaoğlu, “Bank Asya 1. Lig’de hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Hafta sonunda deplasmanda oynayacağımız Samsunspor maçı bizim için çok önemli. Galatasaray maç kadrosunu oluştururken bu maçı düşünerek hareket ettik. Sürekli oynayan oyuncularımızı dinlendirme fırsatı bulduk” dedi. Sezon başından beri forma şansı bulamayan oyuncuların olduğunu belirten Hamza Hamzaoğlu, “Bu oyuncuların durumunu görme açısından kupa maçları bizim için önemli. Galatasaray maçında forma giyen oyuncularım şanslarını iyi değerlendirdiler. Bizim için skordan çok bu önemliydi” diye konuştu.

“Denizlispor gruptan çıkacaktır”
Denizlispor Kulüp Başkanı Mehmet Özsoy, dün Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’a yenilmelerinin ölçü olmadığını belirterek, ”Denizlispor, kupada gruptan çıkacaktır” dedi. Özsoy, yaptığı açıklamada, Galatasaray’a karşı dün oynadıkları karşılaşmada oyuncularını iyi mücadele ettiklerinden dolayı kutladığını söyledi. Türkiye’nin 3 büyük kulübünden biri olan Galatasaray’a yenilmelerinin ölçü olmadığını ifade eden Özsoy, ”Bizim bütçemiz ile onların bütçesi ortada. Teknik ekibimiz böyle bir kadro ile maça çıkmayı uygun gördü. İlk 11’de oynayan 6 oyuncumuz kadroda yoktu. Ama yine de Ali Sami Yen’de başa baş oynadığımızı düşünüyorum. Girdiğimiz birkaç gol pozisyonu vardı. Onları değerlendirebilseydik, maç daha farklı olabilirdi. Futbolcularımızı kutluyorum” diye konuştu. Kupada gruptan çıkmanın önemli olduğunu, ancak öncelikle Süper Lig’e yükselmeyi hedeflediklerini belirten Özsoy, ”Ligdeki yenilmezlik unvanımızı korumak istiyoruz. Pazar günü Samsunspor deplasmanından 3 puanla Denizli’ye dönmek istiyoruz. Bu karşılaşma da zor geçecek gibi görünüyor. Rakiplerimiz ile puan farkını açmak için Samsunspor maçından iyi sonuçla dönmek istiyoruz” dedi.

Pazar günü Samsunspor’la deplasmanda oynayacak olan Denizlispor, Galatasaray maçından sonra İstanbul’da kaldı. Yeşil-siyahlı ekip yarın İstanbul’dan Samsun’a giderek bu maçın hazırlıklarını sürdürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı