REKLAMI GEÇ

Dayat transferi ortalığı karıştırdı

Dayat transferi ortalığı karıştırdı

Denizlispor’un önceki gün anlaşmaya vardığını duyurduğu yeni teknik patronu krize yola açtı. Teknik kadronun önemli isimlerinden Kenan atik istifa etti. Ortaya Dayat’ın sahte belgeyle antrenörlük yaptığı iddiası atıldı. Bir başka iddia ise Dayat’ın kariyer geçmişinde futbolculuk değil tercümanlık olduğuydu.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2013 Cuma, 12:29

Denizlispor, geçtiğimiz hafta yollarını ayırdığı Özcan Bizati’nin ardından dün yeni teknik direktör olarak Serdar Dayat ile anlaştıklarını duyurdu.

KENAN ATİK NİÇİN İSTİFA ETTİ?
Ancak Serdar Dayat ismiyle birlikte yeşil siyahlı camia karıştı. Ortaya birbirinden ilginç iddialar atılırken bir tepki istifası yaşandı.

Yeşil siyahlı kulübün tecrübeli antrenörlerinden Kenan Atik istifa etti. Atik’in Serdar Dayat ismine tepki için görevi bıraktığı iddia edildi.

BELGESİ SAHTE Mİ?
Serdar Dayat transferinin ardından gündeme gelen bir başka iddia ise, antrenörlük belgesine ilişkin. Dayat’ın sahte diploma ile teknik direktörlük yaptığına yönelik iddialar ortalığı karıştırdı. İddialar aslında bugüne ait değil. Gençlerbirliği’nde Thomas Doll’un yardımcılığını yaptığı sıralarda, yani 2009’da bu iddialar gündeme gelmiş, Dayat’ı Doll savunmuştu. İddialara ilişkin Doll yaptığı açıklamada, yardımcısının belgesinin sahte olmadığının altını çizmiş, “Yurtdışında 11 ay boyunca o kursa gitmek ve onu başarmak çok önemli birşey. Ailenizden uzak kalıyorsunuz ve maddi anlamda birikimlerinizi oraya aktarıyorsunuz. İyi eğitim görmüş bir teknik direktör olarak oradan mezun oluyorsunuz. Bu olayı yaratan Peter Neururer’in teknik ekibimizdeki bir arkadaşımıza böyle suçlamalarda bulunması, bulunması bizi teknik ekip olarak üzdü” diye konuşmuştu.

KARİYER İDDİASI DA KONUŞULUYOR
Yeşil siyahlı camianın konuştuğu bir başka iddia ise yeni teknik adamın kariyeriyle ilgili. Dayat’ın kariyerinin futbolculuğa değil tercümanlığa dayandığı dedikoduları günün en çok konuşulanları arasındaydı. Dayat’ın aslında tercüman olarak futbol sektörüne girdiği ve bu nedenle hiçbir teknik anlamda kariyere sahip olmadığı savlanıyor. Bu iddia akıllara dünyanın son dönemdeki en iyi teknik adamlarından Jose Mourinho’yu getirdi. Bir teknik adamın sahip olmak istediği tüm önemli kupalara erişen Mourinho da futbol sektörüne tercümanlık yaparak adım atmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı