REKLAMI GEÇ

Youla’yı beleş veriyorlar alan yok!

Youla’yı beleş veriyorlar alan yok!

Denizlispor’un geçen sezon ara transferde Eskişehirspor’da kadro dışı kaldıktan sonra büyük umutlarla aldığı Gineli oyuncu Souleymane Youla, başa bela oldu.

/ DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2010 Çarşamba, 18:15

Caner ve 2.250 bin Euro karşılığında dönemin Asbaşkanı Hasan Kıbrıslıoğlu tarafından yeşil siyahlı renklere 3 yıllığına imza atan Youla, takıma bir katkısı olmazken, Denizlispor’un eski hocalarından teknik direktör Rıza Çalımbay ile yaşadığı hakaret davası da ülkenin gündemine oturdu. Çalımbay’a basın yoluyla “sahtekar” diyerek hakkında ‘hakaret davası’ açılan, İstanbul’da nöbetçi mahkeme tarafından ifadesi alınan ancak Eskişehir’de mahkemeye çıkmayan Youla için yakalama emri çıktı. Youla, bunun üzerine ülkesine döndü. Ülkesinde eşi Zenap Youla ile de sorun yaşayan siyahi futbolcunun eşinden de boşanacağı öğrenildi. Bu yaşanan olay takımın da bir alt lige düşmesiyle Denizlispor’u olumsuz etkiledi. Bank Asya 1.Ligi’nde futbolculara yüksek rakam vermek istemeyen ve takımı dengede tutmak isteyen yeşil siyahlı yönetim ise bu durumu çözmek için kolları sıvadı. Önümüzdeki sezon 750 bin euro Youla’ya vermek istemeyen Denizlisporlu kurmaylar, Youla’yı satışa çıkardı. Ancak Youla ne Denizlispor’un topbaşına katıldı ne de talibi çıktı. ‘Biz bu oyuncuyu bu sene oynatamayız. İstediği fiyatı da veremeyiz’ diyen yönetim, “Youla’nın bir sezon oynamasına karşılık 750 bin Euro ödeyeceğiz. Kulübün bunu ödeyecek durumu yok. Kendisine kulüp bul dedik. Ondan da bir ses çıkmadı. Eğer biz bu fiyatı ödersek takımın da kulübün de dengesi bozulur. Biz Youla’yı ücretsiz veriyoruz yine alan yok” diye konuştular.

Teknik direktörlükte ibre Yusuf’tan yana
Teknik direktör konusunda birçok isimle görüşen Denizlispor yönetimi, Hikmet Karaman’ın fazla para istemesi, Nurullah Sağlam’ın talihsiz bir kaza geçirmesi, Ümit Turmuş, Reha Kapsal, Hüseyin Hamamcı ile anlaşamaması, Giray Bulak’ın ve Güvenç Kurtar’ın bir alt ligde görev almak istemesi üzerine ibre Denizlispor’un eski kaptanı Yusuf Şimşek’e döndü. Önceki gün Başkan Mehmet Özsoy, Yusuf’u telefonla arayarak, “Gelir misin” diye sorunca, yılan hikayesine dönen teknik direktörlük konusuna yetenekli oyuncunun cevabı’ Evet’ oldu. Başkan Özsoy olayı doğrularken, Yusuf Şimşek ise, “İşimiz yüzde 60 oldu gibi. Ben orada birinci adam olmak istiyorum, bunu da söyledim. Benim iş ortağım menajer Alaattin Gülerce’de benimle birlikte gelecek. Çabuk karar vermeleri lazım. Zaten bizim çalışmak istediğimiz 7 oyuncu başka yere imza attı. Hayırlısıysa olur” diye konuştu.

Ahmet Cebe gitmek istiyor
Yönetimin, Almanya’nın Fortuna Düsseldorf takımından bonservis ücreti ödemeden 3 yıllığına anlaştığı Ahmet Cebe’nin ise takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. Trabzonspor başta olmak üzere birkaç Anadolu takımının da listesinde bulunan yetenekli oyuncunun, bu sene ayrılmak için bir takım görüşmeler yaptığı öğrenildi. Yönetimin bu sene bırakmak istemediği oyuncunun müsaade istediği de öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı