REKLAMI GEÇ

Aile boyu milli bisikletçiler

Aile boyu milli bisikletçiler

Eski Milli bisikletçi Ramazan Erken’in iki oğlu da babasının izinde. Türkiye Şampiyonu Mehmet Erken’den sonra Said Mirza Erken de geçen yıl şampiyonluk yaşayarak milli takıma davet edildi. Genç millilerin en büyük destekçisi ve öğretmenleri ise babaları…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2021 Cumartesi, 16:10

Denizli’de yaşayan eski Milli bisikletçi 45 yaşındaki Ramazan Erken’in babasının izinden giden iki oğlu da Milli formayı giyecek. Erken’in 20 yaşındaki büyük oğlu Mehmet Erken’den sonra 15 yaşındaki küçük oğlu Said Mirza Erken de Milli Takıma katılma daveti aldı. Erken Ailesinin en büyük tutkusu olan bisiklet sporunda aile fertleri defalarca kürsü görmeyi başardı.

ARTIK MASTERLARDA YARIŞIYOR
Bisiklet sporu ile 1987 yılında tanışan Ramazan Erken gençliğinde Bisiklet Milli Takımında ay yıldızlı forma için yarıştı. Türkiye dereceleri elde eden sporcu 2016’da Türkiye Master üçüncülüğü, takım şampiyonluğu ve geçtiğimiz yıl da takım ikinciliği başarıları elde etti. Bisikleti yaşam biçimi haline getiren Erken’in çocukları da babalarının izinden gitti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU, BALKAN İKİNCİSİ
Bisiklet sporunda son dönemde öne çıkan Mehmet Erken babasının da desteği ile önemli başarıların altına imza attı. Denizli’de çalışmalarını antrenör Hakan Yıldırım gözetiminde sürdüren sporcu 2014, 2016 ve 2019 yıllarında Türkiye Şampiyonu oldu 2019’da ise Milli forma ile girdiği yarışlarda Balkan ikinciliği elde etti. Mehmet Erken her zaman babasının izinden gittiğini belirterek, “Babam her zaman yol göstericim olmuştur. Bisiklet sporunu seçmemdeki en büyük neden de babam” diye konuştu.

GENÇ SAİD MİRZA DA MİLLİ DAVET ALDI
Ailenin en küçük ferdi 15 yaşındaki Said Mirza Erken de babası ve abisinin izinden gitti. 11 yaşında pedal çevirmeye başlayan genç sporcu kısa sürede öne çıktı. Ailenin başarı ve madalya geleneğini sürdüren Said Mirza geçen yılki yol yarışlarında kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Milli Takıma davet alan sporcu ailenin Milli formayı giyme geleneğini sürdürdü. Babası ve abisinin izinden gittiğini söyleyen genç Said Mirza, “Babam ve ağabeyim gibi ben de bisiklet tutkunuyum. Milli formayı giymek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.
Oğulları ile gurur duyduğunu söyleyen baba Ramazan Erken, “Türkiye’de bisiklet sporuna maalesef yeterli destek verilmiyor. Çocuklarımın bu alanda başarılarını görmek bir baba için mutlulukların en büyüğü. Onlarla gurur duyuyorum. Babaları olarak her zaman yanlarında olacağım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Kervan   -  Bağlantı 9 Ocak 2021, 17:17

Ramazan abim ailecek harika insanlar. Denizlimiz adına gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı