REKLAMI GEÇ

DDH’da SMS ile randevu dönemi

DDH’da SMS ile randevu dönemi

Denizli Devlet Hastanesi’nde, telefon ve internet yoluyla randevulu sisteme geçilmesinin ardından “Cepten telefonla randevu” ve “SMS ile randevu” dönemi de başladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2008 Perşembe, 00:00

Denizli Devlet Hastanesi’nden, cep telefonuyla randevu ve SMS ile randevu, Avea ve Turkcell hatlı telefonlardan alınabilecek. Cep telefonundan randevu almak isteyenler, 757 34 43’ü arayarak 11 haneli TC kimlik numarasını tuşlayacak. Ardından Denizli’nin plaka kodu (20)tuşlanacak. Sesli yanıt sisteminin yönlendirmelerine göre hastanemizin adı ve poliklinik adı seçilecek. Hastane ve bölüm seçerken “< ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2” tuşu bir sonraki seçeneğe atlarken, “1”tuşu da okunan hastane ya da bölümün seçilmesini sağlayacak. Randevu talebinin cevabı ise SMS ile geri bildirilecek ve alınan randevu, randevu saatinden 2 saat önce, yine SMS ile operatör tarafından ücretsiz olarak hatırlatılacak.

SMS ile Randevu Servisi’ni yine Avea ve Turkcell aboneleri kullanabiliyor. Randevu almak için aralarında birer boşluk bırakılarak hastane kodu, TC kimlik numarası ve randevu almak istenilen bölüm adını yazarak 3443’e gönderilecek. (Örnek: 2020 01234567890 BEYİN CERRAHİ) Randevu talebinin cevabı yine SMS ile bildirilecek, randevu günü ücretsiz olarak mesajla hastaya hatırlatılacak. Gidilemeyecek randevuyu iptal ettirmek için randevu mesajını değiştirmeden 3443’e mesaj gönderilecek.

Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural, telefon ve internet yoluyla randevulu sisteme geçilmesinin ardından “Cepten telefonla randevu” ve “SMS ile randevu” döneminin başlamasının, muayene olmak için oluşan sıra kuyruklarına bir çözüm olduğunu söyledi. Canural, uygulamanın yeni olması dolayısıyla zaman zaman teknik sıkıntıların yaşanacağını belirterek, bu konuda hastaların anlayışlı olması gerektiğini söyledi. Canural ayrıca başka hastaların muayene hakkını elinden almamak için gidilemeyecek randevuların iptal edilmesi konusunda hassas davranılması gerektiğini belirtti. Başhekim Canural, “Randevusuna gelemeyecek hasta bir mesajla aldığı randevuyu iptal edebilir. Böylece başka bir hastanın muayene olma hakkı elinden alınmamış olur. Ayrıca hastalarımızın randevu saatinden 30 dakika önce hastanede bulunması faydalı olacaktır. Gerekli durumlarda randevu verilen bölümlerde geçici ya da sürekli olarak değişiklik yapılabilir. Bunu da hastalarımız anlayışla karşılamalıdır” diye konuştu.                           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı