REKLAMI GEÇ

Spor kültürü ve olimpik spor projesi start aldı

Spor kültürü ve olimpik spor projesi start aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi başladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2012 Salı, 10:38

24 – 28 Eylül 2012 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek olan projenin açılışına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Bülent Ağbuğa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Haluk Tuncay ve Barış Baykal katıldı.

Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin ilk gününde 8 okuldan toplam 600 öğrenciye, 8 ayrı seansta eğitim verildi. Eğitimlerde öğrencilere, ‘Spor Kültürü’, ‘Olimpiyat Oyunları’, ‘Olimpizm’, ‘Fair Play’, ‘Çevre Eğitimi’, ‘Sağlıklı Beslenme’, ‘İyi Bir Sporcu’ ve ‘İyi Bir Taraftar Olma’ konularında bilgiler aktarıldı. Eğitmen Sibel Yazgan Tel ve proje maskotu OLİ tarafından uygulamalı olarak verilen eğitimlerde, öğrencilere ayrıca eğitici film ve animasyonlar gösterildi.

‘Sporlar nasıl yapılır’, ‘kuralları nelerdir’, ‘hangi terimler kullanılır’ gibi teknik konuların da soru cevap şeklinde anlatıldığı eğitimlerde, farklı ödüllü yarışmalar da yapıldı. Olimpiyat’taki 25 spor dalının Türkçe ve İngilizce açıklamaları da çocukların anlayabileceği dilde aktarıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun projede emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Bülent Ağbuğa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Haluk Tuncay ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi personeline teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı