Denizli’de Judonun birincileri belli oldu

Türkiye Judo liglerinin Denizli’de Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen maçlarında şampiyonları belirlendi.
/ DENİZLİHABER / 26 Aralık 2011 Pazartesi, 11:00
Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda, 120 kulüpten yaklaşık bin 100 sporcu mücadele etti.
Bayanlarda Gatasaray namağlup şampiyon
Süperlig bayanlarda Denizli ‘ye nağmalup gelen GALATASARAY, Müsabakalar sonunda 22 Maçının tamamını kazandı ve 66 puanla ŞAMPİYON oldu.İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 55 puanla ligi ikinci tamamlarken, 3. lüğü paylaşan iki kulüpten İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 49, Trabzonspor ise 46 puanla ligi tamamladılar.
Süperlig Erkeklerde Kocaeli Kağıt
Erkekler Süper Ligi Şampiyonu Kocaeli Belediye Kağıtspor Kulübü oldu. Müsabakaların 3 üncü günü büyük bir çekişmeye sahne oldu, Kocaeli Belediye Kağıtspor, Galatasaray ve İstanbul Bahçelievler Belediye Spor Kulübü arasında yaşanan mücadele sonunda gülen taraf Kocaeli Belediye Kağıtspor oldu. Kocaeli Belediye Kağıtspor 60 puan ve 86 averajla Şampiyon olurken, 56 puana sahip iki kulüpten averajı daha iyi olan Galatasaray (82 averaj) İstanbul Bahçelievler Belediye Spor Kulübü ‘nün önünde 2. sırada yer aldı. Bahçelievler Belediye ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 3. lüğü paylaşmış oldular.
1.Lig Bayanlarda Salihli Belediye
Birinci Lig bayanlarda, Manisa Salihli Belediye Spor Kulübü birinci, Samsun Şehit Onbaşı Yücel Ünsal Spor Kulübü ikinci oldu. Bu iki takım 2012 yılında Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazanırken, Denizli Emniyet Gücü Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti.
Birinci Lig erkeklerde ise Ankara EGO Spor Kulübü birinci, Konya Selçuklu Belediye Spor Kulübü ikinciliği elde ederek Süper Lig’e yükselirken, Kocaeli Derince Belediye Spor Kulübü üçüncü oldu.
Yıldızlar bayanlarda Bursa şampiyon
Yıldızlar Ligi bayanlarda, şampiyon Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü olurken, ikinci sırayı Manisa Salihli Belediye Spor Kulübü, üçüncü sırayı da İstanbul İhlas Koleji Spor Kulübü elde etti.
Erkeklerde ise Manisa Salihli Belediye Spor Kulübü şampiyon oldu. Bursa Osman Gazi Belediye Spor Kulübü ikinci, Rize Türk Telekom Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı.
2012 yılında Büyükler 1. Ligi’nde mücadele edecek yeni kulüpler erkeklerde Ordu Judo İhtisas Spor Kulübü ve Samsun DSİ Spor Kulübü, bayanlarda ise Balıkesir İDA Spor Kulübü ile Eskişehir Judo Spor Kulübü oldu.