REKLAMI GEÇ

Güreşçiler, 5 madalyayla döndü

Güreşçiler, 5 madalyayla döndü

Türkiye Okullararası Güreş Grup Birinciliği müsabakalarında mindere çıkan Denizlili güreşçiler, 1 altın, 1 gümüş, 3 bronz olmak üzere 5 madalyayla döndü.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2013 Perşembe, 16:59

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Okul Spor Faaliyetleri programında yer alan 15–16 Yaş Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Okullararası Grup Birinciliği maçları Manisa’da yapıldı. 17 ilden toplam 271 güreşçinin mindere çıktığı maçlar Manisa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Denizli’den 19 sporcu ile katıldığımız müsabakalarda güreşçilerimiz başarılı sonuçlar elde etti. İki hafta önce Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 46 kg. güreşçimiz İlyas Gözen aynı başarısını tekrarladı.

Manisa’dan da altınla dönen Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi İlyas Gözen gururumuz olmaya devam etti. 50 kg.da güreşen Erkan Targıl final maçında kaybedip Türkiye ikincisi oldu. 46 kg.da Grekoromen stilinde güreşen Burak Sürün üçüncü olma başarısı gösterdi. 76 kg.da Berat Göner ve 85 kg.da Deniz Yağız güçlü rakiplerinin arasında mücadele verdi ve her iki sporcumuzda üçüncü olup kürsüye çıkmayı başardı.

Bu sonuçlarla takım sıralamasında Denizli üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe girenlere madalyaları düzenlenen törenle verildi.
Dereceye giren sporcular ilimizi 11–14 Nisan 2013 tarihlerinde Sakarya’da yapılacak Türkiye Birinciliği maçlarında temsil edecek.

İŞTE YILDIZLARIMIZ
15-16 Yaş Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Okullararası Grup Maclarında 46 kiloda yarışan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrecisi İlyas Gözen Altın madalya ile birinci olurken, 50 kiloda mindere çıkan Erkan Targıl Gümüş, 85 kiloda Deniz Yağız Bronz, 76 kiloda Burak Sürün grekoromende bronz, 46 kiloda ise Berat Göner Bronz madalya ile Denizli’ye döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı