REKLAMI GEÇ

Denizlili işitme engelli güreşçi Onur dünya ikincisi oldu

Denizlili işitme engelli güreşçi Onur dünya ikincisi oldu

Dünya İşitme Engelliler Greko-Romen Güreş Şampiyonası’nda, Denizli Belediyespor’lu Onur Özcan, Dünya 2.si oldu. Final müsabakasında 2-0 önde iken bitime 40 saniye kala omzu çıkan Özcan, maça devam edemeyince, altın madalya’dan oldu ve gümüş madalya kazandı.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2012 Pazartesi, 15:25

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonluğunu elinde bulunduran Denizli Belediyespor’un işitme engelli güreşçisi Onur Özcan, 03-05 Eylül 2012 tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan Dünya İşitme Engelliler  Greko-Romen Güreş Şampiyonası’nda Dünya 2.si olarak Gümüş Madalya kazandı. Mogalistan, Moldova, Sırbistan ve Ermenistan’dan gelen rakiplerini yenerek 74 kiloda finale kalan Özcan, Ukraynalı rakibine minderi dar edip 2-0 öne geçti. Başarılı bir maç çıkaran Onur Özcan, müsabakanın bitimine 40 saniye kala, büyük bir şansızlık eseri omzu çıktı.

Doktorların müayenesi sonrasında, güreşe devam etmesinin mümkün olmadığı anlaşılan Özcan, altın madalya yerine gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. 40 saniye ile altın madalyayı kaçıran Özcan, büyük üzüntü yaşadı. Baba Halil Özcan, oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, ‘ Oğlum, Denizli’yi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Rakiplerini sırasıyla yendi ama finalde hesapta olmayan sakatlık yaşadı. Altın madalya almaya 40 saniye kala omzu çıkınca, güreşe devam edemedi ve altın madalyayı kaçırdı’ dedi.

Denizli Belediyespor Engellilerspor Şube Başkanı Turgay Besim, Onur’un sportif geçmişinin başarılarla dolu olduğunu belirterek, ‘Bu başarılara bir yenisini daha ekledi. Kendisini tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. Bizleri çok sevindirdi’ dedi. Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak, 52 puanla takım halinde dünya ikincisi oldu.

Yorumlar

nurhan   -  Bağlantı 10 Eylül 2012, 22:03

Biz de Onur’un başarısıyla onur duyduk..Ülkemiz ve şehrimiz adına teşekkürler..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı