REKLAMI GEÇ

Denizlili sporcu Zekayi Erten güreşte dünya ikincisi oldu

Denizlili sporcu Zekayi Erten güreşte dünya ikincisi oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Zekayi Erten Dünya Veteranlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya aldı.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2012 Cumartesi, 10:00

Dünya Veteranlar Serbest Güreş Şampiyonası Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlendi. Şampiyona 5 yaş grubunda 58, 63, 69, 76, 85, 97 ve 130 kg sikletlerinde gerçekleştirildi.
2011 yılında Arnavutluk’un Tiran kentinde düzenlenen Dünya Veteranlar Serbest Güreş Şampiyonasında 69 kg da dünya üçüncüsü olan Denizlili sporcu Erten bu sene katıldığı şampiyonada geçen sene yaptığı derecenin üstüne çıkarak ikinci oldu.

Erten, ilk turda dünya eski güreş şampiyonu Rus Muaed Kogotyzhev’i setlerde 2 -1 yenerek çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde karşılaştığı İsveçli rakibi Lehman Gottlieb’i yine setlerde 2 – 1 yenen sporcumuz yarı finalde ki rakibi Macar Reufy Tibor oldu. Kıran kırana geçen setler sonucunda Macar rakibini 2 – 1 mağlup eden Erten finalde mücadele etmeye hak kazandı.
Finalde Litvanya’dan Kostırev Aleksej ile karşılaşan sporcumuz setlerde 2- 1 yenilerek ikinci oldu ve gümüş madalyanın sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Dünya ikincisi Erten şampiyona için bir sene boyunca yoğun bir çalışma ve antrenman dönemi yaşadığına değinerek hedefinin şampiyonluk olduğunu dile getirdi.
Erten; “Şampiyon olamadık nasip değilmiş. Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet İbanoğlu olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise “Zekayi Erten büyük bir güreşçi olduğunu bir kere daha ispatladı. Gençliğinde sayısız başarıya imza atan sporcumuz içindeki spor sevgisiyle hem sporcu yetiştiriyor hem de Uluslar arası müsabakalarda göğsümüzü kabartıyor. Kendisini tebrik ediyor ve seneye şampiyon olmasını bekliyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı