REKLAMI GEÇ

Denizli’nin kurmayları hazır!

Denizli’nin kurmayları hazır!

Denizli, gelecek yıl önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası 7 Temmuz’da Denizli’de yapılacak. Şampiyonaya Türkiye’den ve başka ülkelerden 250 sporcu katılacak.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2011 Cumartesi, 17:40

Organizasyonunun tanıtım toplantısı Denizli Belediyesi’ne ait Çamlık Kır Evi’nde yapıldı. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kongre üyesi Dobromir Karamarinov ve teknik delege Christian Prestegaard katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin son yıllarda bir çok önemli spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını, 2012 yılında da önemli organizasyonların Denizli’de yapılacağını söyledi. Demir, “Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası Denizli’de yapılacak. Türk Hava Kurumu Havacılık Eğitim Merkezi, gelecek yıl Denizli’de açılacak. Avrupa Dağ Koşusu’na da ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyonu Denizli için çok önemsiyoruz” dedi.

Yarışma etabının UNESCO’nun dünya miras listesinde olan Pamukkale’de yapılacağına dikkat çeken Vali Demir, travertenlerin de tüm dünyaya bu sayede daha çok tanıtılacağını söyledi. Belediye Başkanı Osman Zolan da, şampiyonanın TRT aracılığı ile EBU platformu üzerinden internetten tüm dünyaya canlı olarak aktarılması için gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi. Zolan, 7 Temmuz’da yapılacak Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda sporcular 250 metrelik rakımı çıkacaklar ve 4 bin600 metreolan parkurda koşacaklar. Genç bayanlar ve genç erkekler ile büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinin yer alacağı şampiyona Pamukkale’de yapılacak. Şampiyonaya yerli ve yabancı yaklaşık 250 sporcu katılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı