REKLAMI GEÇ

Eşofmanlar toplatılıyor

Eşofmanlar toplatılıyor

Denizli’de yeşil ay yıldızlı eşofman skandalı sonrası Vali Yavuz Erkmen düğmeye bastı. İl Özel İdare Sekteri Adem Oklu’yu arayarak eşofmanları toplatın talimatı veren Vali Erkmen, kabul heyeti ile ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2008 Pazar, 00:00

Denizli’de İl Özel İdaresi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptırarak 74 amatör spor kulübünün sporcularına dağıttığı eşofmanlar geri toplatılıyor. Eşofmanlar üzerine yerleştirilen Denizli Valiliği Logosu’ndaki Türk Bayrağı’nın yeşil ay yıldızı, tartışmaya yol açmıştı. Denizli Barosu’nun eski başkanlarından Avukat Yıldırım Aycan, konuyu gerici zihniyetin Türk Bayrağı’na hakareti olarak değerlendirmiş, olayın yanlıştan daha ziyade bir art niyet taşıdığını iddia etmişti.

Eşofmanlar toplatılıyor

Yeşil ay yıldız skandalını gazeteciler aracılığı ile öğrenen Vali Yavuz Erkmen, İl Özel İdare Sekreteri Adem oklu’yu telefonlara arayarak, eşofman örnekleriyle birlikte makamına çağırttı. Durumu Oklu’ya soran Vali Erkmen, eşofmanların derhal toplatılması talimatını verdi. Konuyla ilgili eşofmanları yapan firma hakkında da inceleme yapılmasını isteyen Erkmen, “Gereğini yerine getirin” dedi. İl Özel İdaresi 74 amatör spor kulübünü arayarak, 1350’ye yakın eşofmanı geri isteyecek. Eşofmanlar 151 bin YTL’ye mal olmuştu.

Sorumlulara idari soruşturma

Vali Yavuz Erkmen, eşofmanları teslim alan Özel İdare Müdürlüğü’ndeki kabul heyetinin bariz bir hatası olduğunu da söyledi. Böylesine bir konuda sorumluların yeterli özeni göstermesi gerektiğinin altını çizen Erkmen, sorumlular hakkında soruşturma açtıklarını da söyledi.

Bu işgüzarlıktır

Gelişmeleri gazetemize değerlendiren Erkmen, “İddia edildiği gibi bu olayda art niyet olduğunu düşünmüyorum. İddialar gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu. Erkmen, ayrıca İl Özel İdaresi’nin yaptırdığı eşofmanlara niçin Denizli Valiliği logosunun konulduğuna da anlam veremediğin söyledi. “Aslında burada bir işgüzarlık söz konusu. Eşofmanları İl Özel İdaresi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü yaptırdı. Ben Denizli Valisi olarak bu törene katıldım. Kendi logoları ya da kurum isimlerini yazmak yerine, bize sormadan Valilik logosunu koymuşlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı