REKLAMI GEÇ

Final maçında parmağı kırılan Denizlili sporcu dünya ikincisi oldu

Final maçında parmağı kırılan Denizlili sporcu dünya ikincisi oldu

Antalya’da düzenlenen 43 Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Denizli rüzgarı esti. Final maçında parmağı kırılan Sevdenur Elmas dünya ikincisi, Sümeyra Koyuncu dünya üçüncüsü oldu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2022 Çarşamba, 12:08

14-23 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Denizlili kızlar dereceyle döndü.

41 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada Sevdenur Elmas sağ ve sol kolda dünya ikincisi, Sümeyra Koyuncu her iki kolda da dünya üçüncüsü oldu.

FİNAL MAÇINDA PARMAĞI KIRILDI

Sevdenur Elmas’ın final maçında sol elinin işaret parmağı kırıldı.

İlk kez dünya şampiyonasına katıldığını dile getiren Elmas, “Turnuvaya ilk kez katılmanın heyecanı vardı. Turnuva boyunca çok güzel maçlar çıkardım. Antrenörüm Hüseyin Aldı ile birlikte daha çok çalışıp inşallah seneye Denizli’ye şampiyonluğu getireceğiz” dedi.

“DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAĞIZ”

Sümeyra Koyuncu ise, turnuvaya çık iyi hazırlandığını ifade ederek, “Turnuvaya katılmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada çok güzel maçlar yapıldı. Rakiplerimin hepsi çok iyiydi. Nasipte 3’üncülük varmış. Daha iyi hazırlanıp seneye Denizli’ye dünya şampiyonluğunu getirmek istiyorum. Başta antrenörüm Hüseyin Aldı’ya ve destek veren herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Turnuvaya katılan kızların antrenörü Hüseyin Aldı, sporcularla birlikte çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini söyledi.

Aldı, “Çok iyi hazırlanmıştık. Şampiyon olacaktık ama Sevdenur Elmas’ın final maçında parmağı kırılınca kaybettik. Sağ kolda elinden geleni yaptı ancak mental olarak kendimizi toparlayamadık. Önümüzdeki sene dünya şampiyonluğunu Denizli’ye getirmek istiyoruz. Böyle bir organizasyonda bana görev verdiği için Federasyon Başkanımız Niyazi Kurt’a teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı