REKLAMI GEÇ

GSİM’nin 69. yıl coşkusu

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 69. yıldönümü ve İl Spor Merkezlerinin açılışı nedeniyle Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü açık yüzme havuzunda tören düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2007 Cumartesi, 00:00

Düzenlenen kutlama törenine Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Gençlik Spor İl Müdürü Necdet Ayaz, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yadımcısı Prof.Dr.İnan Özer, İl Jandarma Alay Komutanı j.Kd.Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu,daire müdürleri, sporcular, antrenörler ve sporcu yakınları katıldı.

Gençlik Spor İl Müdürü Necdet Ayaz, törende yaptığı konuşmada Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün 1938 yılında kurulduğunu ve amacının her yaştaki vatandaşlara sporu sevdirmek ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak için sporu teşvik etmek olduğunu belirterek, “69. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün amacı, sporu yaygınlaştırarak sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamaktır. İlimizde 22 branşta spor merkezleri açılmıştır. Bu merkezler sayesinde gençlerimiz sportif faaliyetlerini sürdüreceklerdir” dedi.

Vali Hasan Canpolat, gençliğin korunması ve sporun geliştirilmesinin devletimize anayasa ile verilmiş bir görev olduğunu söyledi. Denizli’nin birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, ancak bunu yeterli görmediklerini ifade ederek, “Temmuz ayında ilimizde “Spor Danışma Kurulu”nu toplayacağız. İlimiz spor adamlarını bu kurula davet ederek bir plan çerçevesinde ileriye dönük bir yol haritası oluşturacağız. Her ilçemizde bir gençlik merkezi oluşturarak spora verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Gerek ülke gerekse uluslar arası düzeyde Denizli’nin adını duyuran sporcularımızı kutluyor, sporcularımızın yetişmesinde ve sportif alanda ilimizin isminin duyurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 10-11 yaş kız ve erkekler 50 metre serbest yüzme yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren sporculara Vali Hasan Canpolat tarafından madalya ve altın verildi. Yarışmada dereceye giren sporcular derecelerine göre şunlar: Kızlarda; Ekin Güler, Büşra Balban, Asena Olcay. Erkeklerde; Oğuzhan Göka, Ege Mersin ve Furkan Aktürk.

1 Ocak 2007 – 20 Haziran 2007 tarihleri arasında ulusal ve uluslar arası yarışmalarda birinci olan 17 sporcuya Vali Hasan Canpolat madalyalarını vererek, birer cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Ulusal ve uluslar arası yarışmalarda ikinci ve üçüncü olan sporcularla antrenörlerine madalya ve ödülleri Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı İnan Özer ve Jandarma Alay Komutanı j.Kd.Albay Cemal Temizöz tarafından verildi. Son olarak düzenlenen yarışmalarda takım halinde ilk üçe giren takımların temsilcilerine kupaları Vali Canpolat tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı