REKLAMI GEÇ

Hickey’e PAÜ’den fahri doktor ünvanı

Hickey’e PAÜ’den fahri doktor ünvanı

Pamukkale Üniversitesi’nin düzenlediği törende, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Başkanı Patrick Joseph HICKEY’e fahri doktor unvanı verilirken, akademik yükseltmeleri yapılan PAÜ’lü öğretim üyelerine de cübbelerini giydirildi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

Değişik fakülte ve yüksekokullardan olmak üzere toplam 103 öğretim üyesine cübbe giydirme töreni ile fahri doktora töreni, Pamukkale Üniversitesi tarihinde ilk kez aynı anda yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası dinletisi ile başlayan ve yoğun bir katılımın yaşandığı törende; 17 profesör, 36 doçent, 50 yardımcı doçent cübbe giydi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, tören akışının köklü üniversitelerdeki akademik geleneklere göre şekillenmesinin, üniversite kimliği oluşturma sürecine bir katkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç,

“Pamukkale Üniversitesi 15 yaşında genç bir üniversitedir. Bizler öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyor, onlara hedefler gösteriyor, örnek olmaya çalışıyoruz. Ama öğrencilerimizin dünyada başarılı olmuş, bilime, insanlığa hizmet etmiş kişileri de tanımasını, onlara kendisini yakın hissetmesini, bir alanda en üst noktaya gelmiş kişileri örnek almasını sağlamak da bizim görevimiz. Bu onursal unvanla aynı zamanda öğrencilerimizi, büyük insanlarla aynı kimlik altında buluşturmak istiyoruz. Aldıkları diplomanın taşıdığı kimliği evrensel bir kimlik yapmak istiyoruz” dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, fahri doktor unvanı alan Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Başkanı Patrick Joseph Hickey’e günün anlamına yönelik bir hediye sundu ve kendilerini Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Başkanı Hickey e konuşmasında kendisine takdim edilen fahri doktor unvanından dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, “Pamukkale Üniversitesi’ndeki spor tesisleri en üst seviyede. Bu tesisler, Avrupa’daki ülkelerin olimpiyatlara hazırlık merkezi olabilmesinin yanı sıra Avrupa’daki ve dünyadaki büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitededir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı