REKLAMI GEÇ

Kentin en büyük spor salonu tamamlandı

Kentin en büyük spor salonu tamamlandı

Denizli Belediyesi, 2 bin 500 kişi kapasitesi ve olimpik ölçüleriyle kentin en büyük spor salonu olan, Dokuzkavaklar’daki salonu tamamladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Belediyesi, 2 bin 500 seyirci kapasitesi ve olimpik ölçüleriyle kentin en büyük spor salonunu inşa etti. Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 55 mahalleye 65 basketbol ve voleybol sahası ile 4 spor salonu yapımını hızla gerçekleştiriyor. Basketbol ve voleybol sahalarının bir bir faaliyete geçmesinin ardından bu kez de 2007 başında temeli atılan Dokuzkavaklar Spor Salonu, spor yapmak isteyenlerin hizmetine sunuldu. Böylece, Cumhuriyet tarihinden bugüne 2 spor salonuna sahip olan Denizli, 3. ve en büyük spor salonuna kavuştu.

Son teknoloji kullanılarak inşa edilen salonda, her şey düşünüldü. Yaklaşık 2 milyon 349 bin YTL’ye malolan spor salonunun kapasitesi, ihtiyaç durumuna göre 3 bin 500-4 bin seyirciye çıkartılabiliyor. Spor salonunda, otopark, yeşil alanlar, seyircilerin oturacakları tribün alanları, soyunma odaları, dinlenme odaları ve içinde atış sporları haricinde basketbol, voleybol, güreş ve hentbol gibi salon sporlarının tamamının yapılabileceği spor alanı bulunuyor. Salon, uluslararası spor karşılaşmalarından ulusal turnuvalara kadar çok yönlü olarak kullanılabilecek. Kentteki çocuklar ve gençler ise burada spor yaparak hem kötü alışkanlıklardan uzak kalacak hem de sağlıklı yaşayarak çevresindeki arkadaşlarına örnek olacak.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çocukların ve gençlerin televizyonlarda gördüğü modern spor salonlarını artık kendi mahallelerinde görebildiğini söyledi. Belediyenin çocukların ve gençlerin spor yapmasına büyük önem verdiğini ifade eden Zeybekci, “Denizli’de, atıl durup kullanılmayan birkaç tane dışında Cumhuriyet tarihinden bugüne 2 tane kapalı spor salonu yapıldı. Biz de Dokuzkavaklar Salonu’nu yaptık. Amacımız tüm gençlerimize ve çocuklarımıza spor yaptırmaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı