REKLAMI GEÇ

Olimpik gün koşusunda rekor Denizli’de

Olimpik gün koşusunda rekor Denizli’de

Türkiye’ de 8’i pilot, 81 ilde gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusunda Denizli 7 bin 100 “olimpist” in katılımıyla zirveye çıktı.

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2012 Pazartesi, 16:51

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne üye ülkelerin ‘Olimpizm’ temalı etkinliklerle gerçekleştirdiği ‘Olimpik Gün’ şenlikleri Konya’da 1200, İstanbul’ da 1500, Eskişehir’ de 1600, Rize’ de 1900, Balıkesir’ de 3 bin 200 katılımcıyla gerçekleştirilirken, Kocaeli 6 bin 200 kişi ile Denizli’den sonra en çok katılımcıya sahip ikinci il oldu.

20 yıldır Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi tüm ülkelerde milyonlarca kişinin katılımı ile global bazda düzenlenen ve hiçbir ulusa, kişiye, dine, olaya atfedilmemiş evrensel bir sosyal hareket olan ‘Olimpik Gün’ şenliklerinde yerini alan her birey olimpik bilince sahip bir toplumun oluşmasına katkı sağladı.

Denizli’de gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusu Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Milletvekilleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Bilal Porsun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri ve çalışanları, Oda Başkanları, Dernek Yöneticileri, Bedensel-Görme Özürlü vatandaşlar ile her yaş grubundan vatandaş katıldı. Geniş katılımcı kitlesiyle diğer illerden bir adım öne çıkan Denizli sporla yatıp sorla kalkan toplum oluşturmak için yapılan bir organizasyonu daha başarıyla tamamlamış oldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr.Uğur Erdener, bu projeyle halkın spor bilincinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söylerken Prof. Dr. Erdener, Olimpik Gün’e katılımın Türkiye’nin olimpiyatlara ev sahipliği yapma niyetine verdiği desteğin göstergesi olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı