REKLAMI GEÇ

PAÜ Özel Olimpiyat Oyunları Başladı

PAÜ Özel Olimpiyat Oyunları Başladı

Pamukkale Üniversitesi ve Türkiye Özel Sporcular Derneği işbirliğiyle “Üniversite Özel Olimpiyat Oyunları” serisinin üçüncüsü, 29-30 Mayıs 2009 tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştiriliyor.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2009 Cuma, 19:47

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları sporcuları, 29 Mayıs Cuma günü, Candoğan Parkı’ndan Belediye önüne kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Sporcular, yürüyüşün ardından, PAÜ yerleşkesine giderek yemek yedi ve eğlendi. Teknik toplantı, sağlıklı sporcu taraması ve gruplamaların ardından, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar’ı ziyaret eden organizasyon heyeti, burada bir protokol imzaladı. Sporcular ve teknik ekip, protokolün de yer aldığı PAÜ Stadyumu’nda akşam saatlerinde, PAÜ Özel Olimpiyat Oyunları açılış töreni gerçekleştirildi.< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu, 2009 yılı içinde üniversitelerin Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümleriyle gerçekleştirilen bölgesel oyunlarla, daha çok zihinsel engelli bireye ulaşmayı ve spora teşvik etmeyi amaçlıyor.

“Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları” kapsamında futbol, basketbol, yüzme, atletizm ve voleybol olmak üzere 5 branşta zihinsel engelli gençlerimiz mücadele edecekler. Ege Bölgesi’ndeki farklı illerin özel eğitim okullarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan müsabakalara 500 zihinsel engelli katılıyor.

Türkiye Özel Sporcular Derneği, “Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları”nın ardından 6-7 Haziran 2009 tarihlerinde, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bir bölgede daha bölgesel oyunlarını gerçekleştirecek.

Bölge oyunlarında dereceye giren sporcular, 2009 yılı sonlarında gerçekleştirilecek Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’nda mücadele edecek.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı