REKLAMI GEÇ

Refik Erdem Koç, Tekvando Milli Takımı’na seçildi

Refik Erdem Koç, Tekvando Milli Takımı’na seçildi

Denizli Belediyesporlu Refik Erdem Koç, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’na katılacak Genç Milli Takım sporcuları arasına girmeyi başardı.

/ DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2011 Pazartesi, 17:15

Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’na katılacak Genç Milli Takım sporcularının belirlenmesi için Ankara’da yapılan seçmelere çağrılan Denizli Belediyespor’un Avrupa şampiyonu tekvandocusu Refik Erdem Koç, Mili Takım’a seçildi.

24 Temmuz 2011 Pazar günü Ankara’daki İsmet Iraz Tekvando Spor Salonu’nda yapılan seçmelerde, 48 kiloda yarışan Koç, rakibi İbrahim Etem Pak’ı, 9-7 yendi. Karşılaşmanın 1. raundunu Denizli Belediyesporlu Refik Erdem Koç 1-0 önde bitirdi. İkinci rauntta 2-2’lik eşitlik vardı. Üçüncü rauntta tecrübesini konuşturan 2011 Avrupa Şampiyonu Refik Erdem Koç, rakibini 9-7 yenerek, Tekvando Milli Takımı’na seçilmeye hak kazandı. 51 kiloda Tolga İslamoğlu, 73 kiloda Berkcan Süngü ve 78 kiloda Muhammed Yetim de kilolarındaki seçmeleri kazanarak Milli Takım’a seçildi.

Bu müsabakalardan sonra Tekvando Genç Milli Takım kadrosu da kesinleşmiş oldu. Denizli Belediyespor’un tekvando, boks ve judo branşlarından sorumlu yöneticisi Kamil Yaşar Güleç,
Refik Erdem Koç’un, 26-27 Mart 2011 tarihlerinde İspanya’nın Alicante şehrinde yapılan Taekwondo Uluslararası Gençler Turnuvası’nda bütün maçlarını kazanarak, Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, aynı başarıyı 6-9 Ekim 2011 tarihlerinde Güney Kıbrıs’ta yapılacak Tekvando Gençler Avrupa Şampiyonası’nda bir şampiyonluk daha kazanarak göstereceğine inancının tam olduğunu söyledi. Denizli Belediyespor Tekvando Antrenörü Özgür Arım, Refik Erdem Koç’un eleme maçlarında yendiği rakibini daha önce de yendiğini vurgulayarak, fazla zorlanmadan müsabakayı kazanıp Milli Takım’a seçildiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı