REKLAMI GEÇ

Şalvarlı şampiyonlar yarattı, Sabancı Vakfı’nın fark yaratanı oldu

Şalvarlı şampiyonlar yarattı, Sabancı Vakfı’nın fark yaratanı oldu

Güney’in Eziler Mahallesi’ne 2016 yılında beden eğitimi öğretmeni olarak atanan Suat Arı, çim hokeyi başta olmak üzere yaygın olmayan sporları öğrencilerine öğretti, onlardan şalvarlı şampiyonlar yarattı. Öğretmenin azmi, çabası ve ortaya koyduğu başarı Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratanlar Programı’nın dikkatini çekti ve fark yaratanlardan biri oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2021 Perşembe, 10:48

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin hikâyelerini görünür kılmak ve topluma ilham vermek için yürüttüğü Fark Yaratanlar Programı’nın 12. Sezon Fark Yaratanları belirlendi.

5 fark yaratan isim arasında en dikkat çekeni ise Denizlili beden eğitimi öğretmeni Suat Arı oldu.

2016 yılında Güney’in Eziler Mahallesi’ne beden eğitimi öğretmeni olarak atanan Suat Arı, başta çim hokeyi olmak üzere beyzbol, softball gibi Türkiye’de pek yaygın olmayan 14 farklı branşta öğrencilerine spor eğitimi vermeye başladı.

Gösterdiği çaba sayesinde ailelerin de desteğini kazanan Suat Arı, okuldaki öğrencilerinin tamamını lisanslı aktif birer sporcu haline getirmeyi ve Türkiye dereceleri kazandırmayı başardı.

Suat Arı’nın hedefi ise Köy Olimpiyatları düzenleyerek civar köyleri spor ile tanıştırmak ve köylerin kaderini değiştirmek.

“Fark Yarat Hayatlar Değişsin” sloganıyla yeni sezonuna başlayan program, YouTube üzerinden gerçekleşen yayın ile Fark Yaratanları Türkiye’ye tanıttı. Buluşmada yeni sezonun 5 Fark Yaratan’ının yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları gidermek üzere geliştirdiği projelerle topluma cesaret veren hikâye ve deneyimleri izleyicilerle paylaşıldı.

Programın, bireyleri fark yaratmaları için teşvik ettiğini ve topluma ilham kaynağı olduğunu belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Bu seneyle birlikte Türkiye’nin 81 ilinden 8.000’e yakın başvuru aldık. Eğitim, sağlık, çevre gibi farklı alanlarda çalışan Fark Yaratanların ilham veren hikayelerini paylaştığımız videolar, Türkiye ve yurt dışında 35 milyonu aşkın izlenme rakamına ulaştı. Her yıl titizlik ve özen ile seçtiğimiz, büyük bir iradeye ve mücadele ruhuna sahip insanların başarılarını anlatan videoları izledikçe, topluma faydalı işler yapan, ülkemin bu güzel insanlarını tanıdıkça müthiş bir mutluluk duyuyor ve gelecek için umut doluyorum. Bu program vasıtasıyla özellikle gençlere tavsiyem şu; tabi ki istediğiniz ve başarılı olacağınız bir işiniz olmasını temenni ederim ama hayat sadece bundan ibaret değil. Hayatın önemli bir kısmı da insan sevmek ve faydalı olmaktır. Toplumsal faydaya katkıda bulunan insan mutlu ve huzurlu olur. Faydalı insan olabilmek bir şanstır. Hepsinin bu şansa sahip olmasını dilerim” dedi.

Güler Sabancı, Sabancı Vakfı’nın 5 yeni Fark Yaratanına çalışmalarını geliştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim, atölye ve mentörlük desteği sağlandığını belirtti.

Güler Sabancı, “Fark Yaratanlar Programı’nın 12. sezonunda İstanbul’dan Adana’ya ve Denizli’ye uzanan hikayelerde, engelli bireylerin sanata özgürce katılabilmesi için çalışan bir tiyatro sanatçısını; Türkiye’nin ilk dijital astronomi kütüphanesini kuran, astronomi bilimini erişilebilir hale getirmeyi hedefleyen genç bir bilim insanını; Denizli’nin Eziler köyünde sporla tüm köyün hayatını değiştiren bir beden eğitimi öğretmenini; engelli bireylerin eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayata katılımındaki zorlukları ortadan kaldırmak için çalışan bir sosyal girişimi ve kent yaşamı içinde diyalog kurulabilen kamusal alanlar yaratmayı hedefleyen gençleri daha yakından tanıyacağız. Sabancı Vakfı olarak Fark Yaratanlar Programı’nın 12. yılında Bu Köyde Herkes Sporcu, Erişilebilir Her Şey, Onaranlar Kulübü, Stellar Lab ve Türkiye Engelsizler Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, projelerini desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yorumlar

Havva Karatas   -  Bağlantı 4 Haziran 2021, 09:29

Muhtesem bir haber o benim koyum masallah gurur duydum.

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 3 Haziran 2021, 11:15

Teşekkürler hocam bu memlekete senin gibi adamlar lazım başarılar diliyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı