REKLAMI GEÇ

ŞAMPİYON BOZKURT LİSESİ

ŞAMPİYON BOZKURT LİSESİ

2010-2011 Futbol Sezonu Bayanlar Bölgesel Lig Ege grubunda Bozkurt Spor Lisesi 10 haftalık zorlu maratonun sonucunda zafere ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2011 Salı, 10:47

Sezona şampiyonluk hedefiyle giren Bozkurt Spor Lisesi Ege grubunda son müsabakasını İzmir Balçova Sahasında İzmir Elitspor ile oynadı. Müsabakaya iyi başlayan temsilcimiz rakibini 19-2 gibi farklı bir sonuçla mağlup etti. En yakın rakibi İzmir Beden Eğitimi ve Spor Eğitim Merkezispor’un 3 puan önünde 27 puanla ligi lider bitiren temsilcimiz Bayanlar 2. Ligine yükselebilmek için Play-Off müsabakaları oynamaya hak kazandı. Bayanlar 2. Ligi’nde ilk 2,3,4 ve 5. sırayı alan takımlar ile Bayanlar Bölgesel Ligi’nde temsilcimizin de içinde bulunduğu bölge gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar olmak üzere toplam 8 takım Bayanlar 1.Ligi’ne yükselmek için mücadele edecekler.

Çeyrek final müsabakaları, sekiz takım arasında çift maçlı eleme usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler TFF tarafından düzenlenecek kura çekimi sonucunda belirlenecek. Buna göre takımlar 1. ve 8. dahil olmak üzere numara çekecekler. Eşleşmeler;“1-2”, “3-4”, “5-6”, “7-8” şeklinde belirleniyor. Çeyrek final ilk müsabakaları kura çekiminde küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak. Çeyrek final müsabakalarında puanların eşitliği halinde averaj göz önüne alınacak ve deplasmanda daha fazla gol atan takım tur atlayacak. (Aynı İl’e mensup takımlar arasında oynanan müsabakalar dahil). Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da içeride ve deplasmanda attıkları gol sayısı eşit ise, ikinci müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılacak. Uzatma süresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirleneek. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlayacak ve penaltı atışları yapılmayacak. Yarı final müsabakaları, çeyrek finalde tur atlayan dört kulüp arasında çift maçlı eleme usulüne göre oynanacak. Eşlemeler Çeyrek Final Müsabakaları kura çekimi esnasında belirlenecek. Yarı final müsabakalarında puanların eşitliği halinde averaj göz önüne alınacak ve deplasmanda daha fazla gol atan takım tur atlayacak. (Aynı İl’e mensup takımlar arasında oynanan müsabakalar dâhil). Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da içeride ve deplasmanda attıkları gol sayısı eşit ise, ikinci müsabaka onbeşer dakikalık iki devre halinde uzatılacak. Uzatma süresinde gol atılamazsa kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenecek. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlayacak ve penaltı atışları yapılmayacak. Yarı Final 1. Maçı, “1 – 2” eşleşmesinin galibi ile “3 – 4” eşleşmesinin galibi arasında oynanacak. İlk ayak, “1 – 2” eşleşmesinin galibinin sahasında oynanacak. Yarı Final 2.Maçı ise “5 – 6” eşleşmesinin galibi ile “7 – 8” eşleşmesinin galibi arasında oynanacak. İlk ayak “ 5 – 6” eşleşmesinin galibinin sahasında oynanacak. Final müsabakası, yarı finalde tur atlayan iki kulüp arasında oynanan tek müsabakadır. Müsabakanın normal süresinin berabere tamamlanması halinde on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanacak. Uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde şampiyon olan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenecek. Şampiyon olan takım Bayanlar 1.Ligi’ne yükselecek. Final müsabakasının oynanacağı il ve stadyum TFF tarafından belirlenecek. Ayrıca 2011 – 2012 sezonunda Bayanlar 2. Ligi ve Bayanlar Bölgesel Ligi birleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı