REKLAMI GEÇ

Sinan Özdemir, birincilik için yarışacak

Sinan Özdemir, birincilik için yarışacak

Türk basketboluna uzun yıllar hizmet etmiş Basketbol Federasyonu eski Başkanı Osman Solakoğlu’nun anısına her yıl düzenlenen, Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü Yarışması bu yıl da düzenleniyor. Yarışmaya, Denizli’den, Basketbol İl Temsilcisi Özdemir katılıyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2009 Perşembe, 18:24

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Solakoğlu Ailesi tarafından, ilk kez 2005’de düzenlenmeye başlanan ‘Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü’nün bu yılki sahibini belirleyecek adaylık başvuru süreci başladı.

Geçen yıl içerisinde; sporun/basketbolun maç kazanmaktan, şampiyonluk ibaret olmayıp, çocukların, gençlerin eğitimi, gelişmesi açısından topluma hizmette önemli bir araç olduğu bilinciyle, topluma basketbol yoluyla hizmet eden kişiler, şahsen kendileri aday olabilecekleri gibi, çevresinde bu özelliklere sahip olduğu düşünülen kişiler, başkaları tarafından da aday gösterilebilecekler.

DENİZLİ’DEN SİNAN ÖZDEMİR ADAY GÖSTERİLDİ
Türkiye Basketbol Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Sinan Özdemir, yaptığı çalışmalar ve sosyal etkinliklerle Denizli’de bilinçli bir basketbol ailesi yaratılmasında, kentteki basketbolun gelişmesi, yaygınlaştırılması, çocuklara ve gençlere basketbolu sevdirmesi nedeniyle, Denizli halkı ve basketbol camiasınca, Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü’ne aday gösterildi.

Yarışmaya, Denizli’den 2. kez aday gösterilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren, Denizli İl Temsilcisi Sinan Özdemir, “Öncelikle kentteki basketbol sporunun gelişmesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Eğer Denizli basketbolunda alt yapı olmasa, bizler aday gösterilemeyiz. Göreve geldiğimizden bugüne kadar ekibimle basketbolun gelişmesi için çok çaba harcadık. Bir zamanlar, alt yapı maçlarında ligler düzenlenmezken, şimdi 10 takımlı bir ligimiz var. Bu elbette yeterli değil. Takım sayımızı önümüzdeki senelerde çoğaltmak en büyük hedefimizdir. Bugün Denizli’de çocuklarımız çağdaş, sağlıklı mekânlarda basketbol yapıyor. Yeşillikler içinde basketbol sahalarıyla çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak duruyor” dedi.

OSMAN SOLAKOĞLU KİMDİR?
1927’de İstanbul’da doğdu. Babasının görevi dolayısıyla eğitimini Ankara’da tamamladı. Basketbolla tanışması Ankara’da aynı semtte oturdukları Amerikalı öğretmenler vasıtasıyla oldu. Ankara’da bugünkü adıyla, Ankara Koleji’ni (Türk Maarif Cemiyeti) bitirdi ve 1945 yılında okul basketbol takımında kaptanlık yaptı. İlk idarecilik deneyimini de yine Ankara Koleji’nde yaşadı. Daha sonra ise Galatasaray Basketbol Takımı’na menajer oldu. Türk sporunun unutulmaz isimlerinden Turgut Atakol ile 13 yıl birlikte çalıştı. Faik Gökay başkanlığındaki Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Genel Sekreterlik görevini üstlendi. 1966’da Feridun Koray döneminde de bu görevi sürdürdü. Koray’ın istifası ile Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na getirildi. 1968-1977 ve 1979-1992 yılları arasında iki ayrı dönem ve toplam 23 yıl süresince başkanlık görevini başarıyla yürüttü. 1992 yılında sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldı. Basketbol Federasyonu Başkanı olarak Türk sporuna sayısız hizmetlerde bulundu. FIBA Gençler Komitesi üyeliği ve Milli Takım menajerliği yaptı. Federasyon Başkanı olarak Deplasmanlı Bayanlar 1. Ligi ve Erkekler 2. Ligi’nin kuruluşuna, Yıldız ve Ümit Milli Takımları’nın yeniden oluşturulmasına katkıda bulundu. Ayrıca Balkan Devletleri Genel Sekreterliği görevini de 8 yıl devam ettirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı