REKLAMI GEÇ

Üniversiteliler, engellilerle ders yaptı

Üniversiteliler, engellilerle ders yaptı

Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulu Spor Yöneticiliği, Rekreasyon ve Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, ‘engellilerde spor’ dersini uygulamalı yaptı.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2012 Cuma, 16:02

PAÜ Spor Tesisleri’nde düzenlenen ‘Engele takılma, şenliğe katıl’ şenliğinde bedensel ve zihinsel engellilerle bir araya gelen öğrenciler hem ders yaptı hem de hem de anlamlı bir projeye imza attı.

Denizli’de özel eğitim veren okullardan 94 engellinin iştirak ettiği şenlikte öğrenciler, bedensel engellilerle önce normal ölçülerdeki salonda ardından da oturarak voleybol oynadı. Ardından zihinsel engellilerden oluşan mehter takımı gösteri yaparken, Paü’lü öğrenciler Denizli horozu ve çeşitli çizgi film karakterlerinin kıyafetlerini giyerek engellilere unutulmaz bir gün yaşattı. Şenlik kapsamında Üniversite öğrencileri, işitme engellilerle halk Oyunları oynadı, görme engellilerle futbol, zihinsel engellilerle de basketbol maçı yaptı.

Paü Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay, öğrencilerin anlamlı bir projeye imza attıklarını söyledi. Prof. Dr. Tuncay, “Amacımız, bedensel, zihinsel, görme ve işitme engelli 94 kişinin farklı branşlarda spor müsabakalarına katılmalarını sağlamaktı. Engellilerin spor yaparken hissettikleri mutluluktan daha önemli bir şey yok. Biz bunu burada gördük. Engellilerinde toplumun içinde olmasını sağlamaya çalıştık. Onlarında bir şeyler başarabileceklerini gösterdik” dedi. Etkinliğe katılan bütün engellilere madalya verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı