REKLAMI GEÇ

Yüzme sporu, ders olacak

Yüzme sporu, ders olacak

Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevruz Akan, yüzme sporunun okullarda ders olarak okutulması için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında görüşmelerin yapıldığını söyledi. Nevruz Akan bu uygulamayı ilk olarak Denizli’de başlatacaklarını ve Türkiye’ye yayacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2009 Cuma, 00:00

Yüzme Federasyonu İdari ve Mali İşler Başkanı Nevruz Akan, Denizli’deki yüzme hakemleri, antrenörleri ve kulüp temsilcileri ile bir araya gelerek, yüzme sporunun gelişmesi için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Yüzme Federasyonu İdari ve Mali İşler Başkanı Nevruz Akan, Yüzme Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Denizli Vali Yardımcısı Kemal Özgün, Yüzme Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Aynur Aktaş, Yüzme Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi Dr. M. Beşir Türkmen, Yüzme Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi Meral Sevük ve Ahmet Keskin, Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Melek İpekci, Yüzme Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Nurettin Koçak ile hakem, antrenör ve kulüp temsilcileri katıldı.

Yüzme sporunun içinde bulunduğu sorunların çözümü için yüzme hakemleri, antrenörleri ve kulüp temsilcileri ile bire bir görüşen, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevruz Akan amaçlarının, her türlü sıkıntıları aşarak yüzme sporunu geliştirmek olduğunu söyledi. Akan “Bizler yüzme sporunun hak ettiği ilgiye ve başarıya gelmesi için çalışmalara başladık. Öncelikle birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz. Bu amaçla sorunlarımızın çözümünde herkesin taşın altına elini koymasını bekliyoruz. Sporcu sayısının arttırılması ve başarı kalitesinin yükselmesi gerekmektedir. Bizler başarı peşinde koşan herkesin yanındayız” dedi

Yepyeni bir proje ile yüzme sporunu okullara yayacaklarını ve bu sayede hem yeni sporcuların yetişeceğini hem de yüzme sporunun yaygınlaşacağını belirten Nevruz Akan “Hazırladığımız projede sona yaklaştık. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak olan bir protokol ile yüzme sporu, beden eğitim derslerinde öğrencilerimize tanıtılacak. Bu sayede öğrencilerimizin yüzmeye ilgisi artacak ve belki de keşfedilemeyen sporcularımız bu sayede bize ulaşacak. Dersler, ilimizdeki yüzme havuzlarında uygulamalı olarak da gerçekleşecek. Bizler bu projenin ilk olarak Denizli’de hayata geçmesini ve daha sonra Türkiye’nin diğer illerinde başarıya ulaşmasını istiyoruz. Yüzme sporunun gelişmesi ve gençlerimizin sporu teşvik edilmesi bizim öncelikli görevimizdir. Bizler bunu başarmak için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı