REKLAMI GEÇ

Atatürk Üniversitesi öğrencileri Laodikeia’da

Atatürk Üniversitesi öğrencileri Laodikeia’da

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri Laodikeia antik kentini ziyaret etti. Laodikeia Kazı Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek’in rehberlik ettiği geziye Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesine bağlı Arkeoloji Bölümünün lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencileri katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 14:09

Denizli’nin en önemli antik kentlerinden Laodikeia, Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerini ağırladı.

Türkiye’de arkeoloji bölümünün kurucu üniversitesi olarak bilinene Atatürk Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğrencileri, Burdur, Sagalassos antik kentinden başlayan ve Bergama’da son bulacak olan gezi güzergahının ikinci gününde Laodikeia antik kentini gezdi.

41 kişilik öğrenci grubunun yaptığı geziye Laodikeia kazıları Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek bizzat rehberlik etti. 2002 yılından beri Laodikeia kazılarında elde edilen sonuçları ve ilerleyen kazı bölgelerini öğrencilere gezdirip anlatan Şimşek, Laodikeia kazı modeli olarak adlandırdığı ve dünyada da örneği bulunmayan “yılın 12 ayı kazı çalışması” projelerini öğrencilerle paylaştı.

denizli-au-ogrencileri-laodikya-da-ic
Geziye katılan öğrenci grubuna başkanlık eden Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Birol Can, bu gezinin amacının, klasik arkeoloji öğrencilerine alan gezisi ile bilgi ve deneyim kazandırmak olduğunu söyledi.

“İyonya Gezisi” olarak adlandırdığı gezi güzergahı ile ilgili bilgi veren Doç.Dr. Can, “Gezimize Burdur’un Sagalassos antik kentinden başladık. Sırasıyla Laodikeia, Hierapolis ve Aydın, İzmir bölgesinin belli başlı antik kentlerini gezeceğiz. Atatürk Üniversitesi, Türkiye’de ilk arkeoloji bölümünü kurması nedeniyle bu alanın kurucu üniversitesidir. Ama ne yazık ki bölgemiz klasik arkeoloji alanına ait yerleşme ve antik kent örneklerinden yoksun. O nedenle eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencisi arkadaşlarımızın bilgi ve görgülerini böyle bir gezi güzergahı oluşturarak zenginleştiriyoruz. Uygulama alanında olmak arkeoloji eğitiminin en önemli unsurudur. Biz bu şansa batı bölgelerindeki arkadaşlarımız kadar sahip değiliz. Ama bizi bu bölgelerde misafir eden kazı bölgesi başkan ve ekiplerinin sağladığı destek bizi sevindiriyor. Onlarla bilgi paylaşımı ve değişimi sağlıyoruz” dedi.

Laodikeia gezisini tamamlayan A.Ü öğrencileri, geziye Aphrodisias antik kentinde devam etmek üzere Aydın bölgesine geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı