REKLAMI GEÇ

AZİZ PHİLİPPUS İLGİYİ ARTTIRDI

AZİZ PHİLİPPUS İLGİYİ ARTTIRDI

İzmir Episkoposu Özel Kalem Müdürü Marco Dondi, “İnanç turizmi hayali kurmayın” derken, Vali Yavuz Erkmen, Hazreti İsa’nın 12 Havarileri arasında yer alan St. Philippus’un mezarı olduğu iddia edilen buluntunun, Pamukkale’ye olan ilgiyi artırdığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2011 Çarşamba, 15:57

Pamukkale Ören Yeri’nin işletmesini yapan Denizli İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Pamukkale’ye Temmuz ayında 147 bin 508 yabancı, 74 bin 847 yerli olmak üzere toplam 222 bin 355 turist geldi. Yerli ziyaretçi sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19, 94, toplam ziyaretçi sayısı ise yüzde 14, 13 arttı. Pamukkale’yi 1 Ocak-31 Temmuz tarihleri arasında ziyaret eden turist sayısı ise 237 bin 26’sı yerli, 723 bin 135’i yabancı olmak üzere 960 bin 161’e ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 826 bin 253 yerli ve yabancı turist geldiği Pamukkale’de, bu yıl toplam ziyaretçi sayısında yüzde 16, 21 oranında artış kaydedildi.

HIERAPOLIS’TEKİ AZİZ MEZARI KEŞFİYLE SİRKÜLASYON VAR
Vali Yavuz Erkmen, Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kentinde devam eden kazılarda bulunan ve İtalyan kazı heyeti tarafından Hazreti İsa’nın 12 Havarileri arasında yer alan St. Philippus’un mezarı olduğu iddia edilen buluntunun, Pamukkale’ye olan ilgiyi artırdığını ifade etti. Bu keşfin duyulmasıyla Denizli ve Pamukkale’ye gelişlerin artırdığını anlatan Erkmen, şunları kaydetti: “Büyük bir sirkülasyon var. Geçmişte sadece travertenleri görenler veya yalnız antik tiyatroya çıkanlar, şimdi yukarı kiliseye doğru da gitmeye başladılar. Yani büyük bir ilgi uyandırdı. St. Philippus’un mezarının ortaya çıkarılmasından sonra Pamukkale ziyaretçi akınına uğradı. Pamukkale’ye yoğun bir ilgi var. Bunun açıklanmasından sonra yoğun bir ilgi başladı. Bunu gözlemliyoruz. Bu bir haftalık yeni olay. Bunun duyurulmasıyla yurt dışından da bundan sonra çok ziyaretçi gelecek, ama şu anda Türkiye içindeki, civardaki yabancılar, bunu duyanlar, bu tarafa doğru yönelmeye başladı. Ama önümüzdeki günlerde, yıl sonuna kadar olan süreçte ve önümüzdeki sene, buraya çok daha fazla sirkülasyon olacağını tahmin ediyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı