REKLAMI GEÇ

Bu havuza bütün dünya aşık

Bu havuza bütün dünya aşık

Dünyanın dört bir tarafından gelen turistler, Pamukkale’nin beyaz travertenlerinin yanı sıra antik havuzda şifa buluyor. İçinde bulundurduğu minerallerle hastalıklara iyi gelen ve cildi güzelleştiren bu havuza özellikle bayan turistler aşık oluyor

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2012 Cuma, 13:31

Güzellik Kraliçesi Kleopatra’nın güzellik suyu olarak bilinen Pamukkale Örenyeri’ndeki antik havuza yaz kış demeden yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği antik havuz, 36 derece sıcaklık ile 4 mevsim ilgili odağı halinde. Havaların soğumasına rağmen halen turistlerin tercih ettiği havuz zengin tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor.

36 derece suyun sıcaklığına aldırmayan turistler, yara, romatizma, yüksek tansiyon, kalp damar hastalıkları ve ciltlerini güzelleştirmek için havuza girmek için birbiriyle yarışıyor. Her gün yüzlerce turisti ağırlayan Kleopatra’nın güzelleştiği havuzda, yerli ve yabancı turistler şifa buluyor. Pamukkale Turizmciler Derneği Başkanı Ali Aktürk, Pamukkale suyunun sıcak ya da soğuk olduğu zaman zengin minareleriyle şifa dağıttığını açıkladı.

Yorumlar

Mehmet Kirmali   -  Bağlantı 14 Aralık 2012, 17:15

Bunlar o kadar sansli turistler oraya girip asik olabilmisler.Ben almanyadan kac turist gönderdiysem hic birine suya girmeyi birak anlatmamislar bile ne olur Denizlimizden zengin birileri birlesip Pamukkalemizi tanitip pazarlasalar turistleride denizli havaalanina getirseler siz o zaman görün asklari ilgilenen olursa bende almanyadan bu ise katkida bulunurum vesselam

vatandaş   -  Bağlantı 30 Kasım 2012, 16:15

denizli yerlisi pamukkale’ye ve havuza sadece kedinin ciğere baktığı gibi karşıdan bakabildiğinden turistler aşık oluyor. bizde haberini okuyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı