REKLAMI GEÇ

Laodikya’nın 19 bin 950 metrekarelik stadı, ana caddesiyle buluşuyor

Laodikya’nın 19 bin 950 metrekarelik stadı, ana caddesiyle buluşuyor

5 kilometrelik alana yayılan Laodikya antik kentinde yaz sezonu kazıları bu yıl gecikmeli başladı. Bu yılki kazıların en önemli amacı İmparator’un eşi adına 1900 yıl önce yaptırdığı Laodikya Stadyumu’nu, Stadyum Caddesi ile birleştirmek.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2017 Çarşamba, 10:06

Anadolu’nun en büyük stadyum ölçüleri olan 19 bin 950 metrekarelik alana sahip, 350 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğindeki Laodikya Stadyumu, yüzlerce yıl sonra Stadyum Caddesi ile birleşmek için gün sayıyor.

Laodikya’da yaz sezonu kazıları geçtiğimiz yıllara göre gecikmeli başladı. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, bu yılki kazılarda en önemli hedeflerinin, MS 2.Yüzyıl’da İmparator Hadrianus’un eşi Sabina’ya ithaf olarak inşa ettirdiği Anadolu’nun en büyük stadyumunu, Stadyum Caddesi ile birleştirmek olduğunu söyleyerek, “Stadyum Caddesi ile Stadyum arasında 300 metrelik mesafe var. Biz geçen yıl caddenin 150 metresinde kazı çalışmalarını tamamladık. Cadde gün yüzüne çıktı. Bu yaz döneminde de kalan 150 metrelik yeri tamamlayacağız ve yüzlerce yıl sonra Anadolu’nun en büyük stadyumu, Stadyum Caddesi ile gün ışığında kavuşmuş, birleşmiş olacak” dedi.

Hıristiyan dünyası için de çok önemli olan Laodikya 2 tiyatro, 4 hamam kompleksi, 5 agorası, 5 nymphaeumu, 2 anıtsal giriş kapısı, tapınakları, Peristylli evleri, kiliseleri ve anıtsal caddeleriyle dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı