REKLAMI GEÇ

DENTUROD’dan Pamukkale ve Laodikya çağrısı

DENTUROD’dan Pamukkale ve Laodikya çağrısı

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale ve Laodikya’da son bir yıldır yaşanan sorunlara dikkat çekti, 2017 sonunda yapılacak olan müze ve örenyerleri ihalesinin mutlaka bölgesel olarak yapılması gerektiğini söyledi. Şen, bu süreçte başta Bakan Nihat Zeybekci olmak üzere tüm kesimlere büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2017 Perşembe, 12:41

Pamukkale ve Laodikya, geçtiğimiz yıl birlikte ihale edildiğini ve bunun da sorunların başlangıcı olduğunu belirten DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ülke genelindeki 376 müze ve ören yeri için 2017’nin sonunda yeniden ihaleye çıkacağını hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl yapılan ihale sonunda Leodikya’nın işletim hakkının Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden alındığını ifade eden Şen, bunun sonucu olarak Laodikya’nın güvenliği ve kazı çalışmalarının devamında sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Şen, “Laodikya antik kenti, 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biridir. Bu yıl ziyarete açılacak Laodikya kilisesi vasıtasıyla çok önemli bir inanç turizm noktası olacaktır. Efes kilisesini ve Laodikya kilisesini ziyaret eden bir Hıristiyan hacı olmaktadır” dedi.

Pamukkale’nin ise giriş ücreti ve içerideki cafe fiyatlarının yüksekliği nedeniyle büyük sıkıntılara yol açtığın ifade eden Gazi Murat Şen, Pamukkale’nin Denizlili vatandaşlara uzaklarda kalan bir hatıra, rüyalarda yaşayan bir yer haline geldiğini vurguladı.

Şen, “Pamukkale ve Laodikya dünya mirasına, gerek ören yeri giriş, gerekse mağazaları işleten kuruluşlar tanıtım açısından hiçbir katkı sağlayamamaktadır. Bu yıl yapılacak ihalenin mutlaka bölgesel olarak yapılması, Denizli için büyük önem arz etmektedir. Dernek olarak ören yerlerinin köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu tarihler ve her ayın bir Pazar günü yurtdışı örneklerin de olduğu gibi tüm vatandaşlarımıza kültürel varlık bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillere bu varlıkların korunarak aktarılabilmesi için ücretsiz girişin sağlanabilmesi talebimiz devam etmektedir. Pamukkale ve Laodikya ören yerinin işletiminin Denizli’de kalabilmesi için Bakanımız Nihat Zeybekci başta olmak üzere tüm milletvekillerimizi, valimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Pamukkale ve Merkezefendi belediye Başkanlarını, tüm sivil toplum örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı