REKLAMI GEÇ

DÖSİM mağazaları özelleşiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 58 ören yerinde bulunan DÖSİM satış yerlerini özelleştirme kararı aldı. Bakanlık, tüm müze ve ören yerlerindeki ürün satış noktaları ve ticari faaliyetleri ihaleye çıkardı. Aralarında Efes, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Pamukkale’nin de bulunduğu 58 ören yerinde, dünya ölçeğinde satış noktalarının oluşturulması hedefleniyor. Alınan karar ise bölgede bulunan esnaflar ve tur rehberleri tarafından olumlu karşılandı.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülke genelindeki tüm müze ve ören yerlerindeki, Döner Sermaye İşletme Merkez Müdürlükleri’ne (DÖSİM) ait ürün satış noktaları ve ticari faaliyetleri ihaleye çıkardı. Aralarında Efes, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Pamukkale gibi yerlerin bulunduğu 58 ören yerinde, dünya ölçeğinde satış noktalarının oluşturulması hedefleniyor. Türkiye’deki tüm satış noktaları, 1 milyon Türk Lirası teminat yatıranlar arasında, 23 Mart günü yapılacak tek ihale ile bir firmaya verilecek. Ören yerlerine gelen turistlere, modern ve istenilen hizmetin sunulması için başlatılan proje kapsamında, Türk lokumu ve Türk kahvesi gibi ülkemize özgü gelenekler de tanıtılacak. Özelleştirmenin yapılacağı yerlerden birisi olan Pamukkale’de ise bir DÖSİM mağazası bulunuyor. Pamukkale’nin içinde bulunan ve yeterli derecede hizmet veremeyen mağaza, özelleştirmenin ardından bakanlık tarafından istenilen şartlarda hizmet verecek.

Pamukkale’de geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanı tarafından açılan DÖSİM mağazasının, sadece ihale ile özelleştirileceğini söyleyen Vali Yavuz Erkmen, özelleştirme ile bölgede daha fazla ürün çeşidi ile profesyonel hizmetin turistlere verilebileceğini söyledi. Pamukkale’nin girişlerinde bulunan satış yerlerinin, bu ihale kapsamında olmadığını da belirten Vali Erkmen, özelleştirme sayesinde ülkenin ve bölgenin önemli el ürünleri ve kültürünün de turistlere aktırılabileceğini söyledi.

DÖSİM’in özelleştirilmesine, bölgede bulunan esnaf da destek verdi. Esnaf, ürün çeşitliliği ve iyi hizmet verme konusunda DÖSİM’in yetersiz olduğunu ve özelleştirmenin ardından daha iyi hizmet verebileceğini söyledi.

DÖSİM’in özelleştirilmesine destek veren tur rehberleri de DÖSİM mağazalarındaki fiyatların çok pahalı olduğunu ve turistlerin şehir içlerinde, buralarda satılan ürünleri daha ucuza alabildiklerini söyleyerek, özelleştirilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Ören yerlerinde, istedikleri tüm ürünlere ulaşabildiklerini belirten turistler ise ören yerleri girişinde bulunan mağazalarda istedikleri ürünü bulduklarını ve DÖSİM ile diğer mağazaların yeterli olduğunu belirtiyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı