REKLAMI GEÇ

HERAKLEİA ANTİK KENTİ TURİZME AÇILIYOR

HERAKLEİA ANTİK KENTİ TURİZME AÇILIYOR

Kızılcabölük’te incelemelerde bulunan Tavas’ın yeni kaymakamı Muhittin Gürel, Heraklie Hieronu’nun en kısa zamanda turizme açılmasının bölge turizm ve ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2010 Salı, 17:45

Kızılcabölük’ün tarihi, sosyal ve kültürel yaşamı ile ilgili bilgiler veren Belediye başkanı Uslu, Kızılcabölük’ün doğanın, tarihin, kültür ve sanatın tekstille buluştuğu noktada olduğunu söyledi. Kızılcabölük ile ilgili projelerden ve yapılan çalışmalardan bahseden Uslu “Kızılcabölük projelerimiz ile ilgili desteğinizi bekliyoruz” dedi. Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel Kızılcabölük el dokumalarının yapıldığı atölyeleri gezdi. Bölgenin ve Türkiye’nin önemli tapınaklarından olan Herakleia Hieronu’nda da incelemeler yapan kaymakam Gürel, Kızılcabölük Müzesi’ni de gezdi. Kızılcabölük’ten ayrılırken, Kızılcabölük ile ilgili projelerde her zaman yardımcı olacağını ifade ederek, Herakleia Hieronu’nun en kısa zamanda ziyarete açılmasının bölge turizmine ve ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti. Gürel ayrıca Kızılcabölük El dokuma kültürünün ve geleneğinin korunması ve tanıtılması konusu üzerinde çalışmaların yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

HERAKLEİA HİERONU
Herakleia Salbake antik kentinin yaklaşık 4 km doğusunda, bugünkü Tavas-Kızılcabölük kasabasının 1 km. kuzeydoğusunda, Ören Sırtı ve Kocapınar mevkii diye adlandırılan yerlerdir. Salbakos (Babadağ) sırtında yer alan Hieron dikdörtgen prizma şeklindedir. Dört tarafını plakalardan oluşan kabartmalar çevirir. Buraya; Artemis, Apollon, Pan, Dionysos ve Herakles ile ilgili mitolojik sahneler işlenmiştir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı