REKLAMI GEÇ

Hierapolis kazılarında o seçenek masada

Hierapolis kazılarında o seçenek masada

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Vali Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. 1957 yılından beri devam eden Hierapolis Ören Yeri kazılarının da ele alındığı görüşmede, kazıların Pamukkale Üniversitesi’ne devri de seçeneklerden birisi olarak gündeme geldi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2016 Pazartesi, 12:04

Vali Ahmet Altıparmak’ı ziyaret eden İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo’ya, Hierapolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı olan İtalya’nın Lecce Üniversitesi’nden Ord. Prof. Dr. Francesco D’Andria ile Prof. Dr. Graçia Semeraro ve Dr. Nalan Fırat eşlik etti.

İLK KEZ GELDİ
Büyükelçi Luigi Mattiolo, Hierapolis Kazı Heyeti Başkanı D’Andria ve öğretim üyesi Semeraro’nun isteği üzerine ilk kez Denizli’ye geldiğini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi yönünde yeni bir adım atmak Denizli’de bulunduğunu söyledi.

“YALNIZCA TURİZM DEĞİL TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ DE VAR”
İtalya ile Türkiye’nin Akdeniz ülkeleri olması nedeniyle birçok alanda benzerliklerinin bulunduğunu dikkat çeken Vali Altıparmak, “İtalya ile kültürel ve sosyal alanda benzerliklerimiz vardır. Neredeyse düğünlerimiz bile aynıdır. İtalya ile yalnızca kültür ve turizm de değil, ticari olarak da işbirliğimiz vardır. Bu ziyaret ticari ilişkilerimizin gelişmesinde de verimli geçmesini diliyorum” dedi.

denizli-vali-italyan-buyukelci-mattiolo-ic

HİERAPOLİS MASAYA YATIRILDI
Büyükelçi Luigi Mattiolo ile Hierapolis Antik Kenti’nde devam eden kazıların hızlandırılması ile ilgili konuların da görüşüleceğini vurgulayan Vali Altıparmak, “Denizli, Hierapolis Antik kentinin bir an önce ayağa kalkmasını istiyor. Ancak, kazılar kadar kalıntıların okunması da önemli. Bugün burada bunu görüşeceğiz. Kazı çalışmalarının devri de görüşülecek konular arasında bir alternatif” dedi.

LAODİKYA İLE KARLIŞALTIRMAK YANLIŞ
Hierapolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarının yavaş ilerlemesi ile ilgili Laodikya örneği verilmesinin yanlış olduğunu savunun Ord. Prof. Francesco D’Andria ise, “Pamukkale Ünivesitesi 35 kilometre uzaktan geliyor. Biz ise 2 bin kilometre uzaktan. Organizasyon çok zor oluyor. Yedi ay kazı çalışmalarını yürüttüğümüz de oldu” sözleriyle bu konudaki eleştirilere yanıt verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı