REKLAMI GEÇ

Hierapolis kazıları 87 kişilik ekip ile başladı

Hierapolis kazıları 87 kişilik ekip ile başladı

Hierapolis Antik Kenti’nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı. İtalyan Lecce Üniversitesinden Ord. Prof. Dr. Francesco D’Andria başkanlığında, yerli ve yabancı 87 kişilik ekibin çalıştığı kazı alanını ziyaret eden  Vali Şükrü Kocatepe, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2015 Cuma, 11:07

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Hierapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları, 58 yıldan beri devam ediyor. 27 Temmuz’da başlayan 2015 yılı kazı çalışmaları, İtalyan Lecce Üniversitesinden Ord. Prof. Dr. Francesco D’andrıa başkanlığında, yerli ve yabancı 87 kişilik ekiple gerçekleştiriliyor. 

Ord. Prof. Dr. Francesco D’andrıa, 2015 yılı kazı ve restorasyon çalışmalarının Hamam Bazilika, Frontinus Ana Giriş Kapısı, Triton Çeşmesi, Doğu Nekropolis Bölgesi, Aziz Phillipus Hamamı ve Kilisesi, Tiyatro, Apollon Kutsal Alanı ve Tapınak, Stoa, Sarnıç, Kuzey Nekropol bölgelerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

VALİ KOCATEPE ZİYARET ETTİ
Hierapolis Antik Kenti’ni ziyaret eden Vali  Şükrü Kocatepe,  Antik Tiyatro, Plütonyum ve Aziz Phillipus Tapınağı’nda devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları  hakkında bilgi aldı. Kocatepe, “Ülkemizin önemli destinasyonları içerisinde yer alan Denizli’de, Laodikya Antik Kenti, Hierapolis Antik Kenti, Tabae Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti ve Çivril Beycesultan Höyüğü olmak üzere 5 ayrı alanda kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı