REKLAMI GEÇ

KIZILCABÖLÜK’TE ANTİK KENTİ AYAĞA KALDIRACAKLAR

KIZILCABÖLÜK’TE ANTİK KENTİ AYAĞA KALDIRACAKLAR

İtalya Salento Üniversitesi (Lecce) Öğretim Üyesi Pamukkale Hierapolis Antik Kenti İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Ord. Prof. Dr. Francasco D’andria ve ekibi Pamukkale’deki kazı çalışmalarının ardından Tavas’ın Kızılcabölük beldesine gelerek çalışmalarına devam etti.

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2010 Perşembe, 17:34

Denizli Müze Müdürlüğü ile Kızılcabölük Belediyesi arasında yapılan bir protokolle, gerekli izinler alınarak Heracleia Hieronu’nda bir ön çalışma yapıldı. Hazırlanacak rölöve çalışmasından sonra oluşacak proje çalışmasının uygulanarak anıtsal yapının ayağa kaldırılması hedefleniyor.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük’teki anıtsal yapının mimari açıdan da önemli olduğunu hatırlatarak, “Heraklia Hieronu, yörenin turizm potansiyelini artıracak bir kültür mirasıdır. Denizli Müze Müdürlüğü ile yaptığımız bir protokol ile gerekli izinleri alarak yapılan bu çalışmadaki hedef, koruma altında olan bölgenin turizme kazandırılarak ziyarete açılmasıdır. Uzmanların farklı mimari yapısı ve sanatsal çalışmaları barındırması yönünden de fazla örneği olmadığını belirttikleri bu tapınağın önemli bir bölümü, toprak üzerinde. İnşallah başlattığımız bu ön çalışmaya ilgili makamların desteği devam eder ve böylesine önemli bir kültür mirası ziyarete açılır, turizme kazandırılır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı