REKLAMI GEÇ

Laodikeia-Aphrodisias festivali başladı

Laodikeia-Aphrodisias festivali başladı

Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Laodikeia-Aphrodisias 8. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali” başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2014 Perşembe, 16:46

12 ülkeden 18 sporcunun katıldığı “Laodikeia-Aphrodisias 8. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali”nin açılışı; Vali Vekili Abdullah Acar, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Türker Arslan, TMOK üyeleri, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yaptığı konuşmada, “Türkiye’de ilk kez olimpiyat bayrağını kazanan üniversiteyiz. Ayrıca bundan sekiz yıl önce Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle başlattığımız “Laodikeia-Aphrodisias Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali” tüm hızıyla sürüyor. Böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluyuz” dedi.

TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan da, sekiz yıl önce başlayan işbirliğinin sürmesinden mutluluk duyduklarını belirterek,bu konuda hassasiyet gösteren üniversite yönetimi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

APHRODİSİAS GEZİSİ VE ANTİK OYUNLAR
Bu arada, TMOK üyeleri ve öğrenciler, festivalin ilk günü Aphrodisias’ı ziyaret etti. Antik kent hakkında bilgi alan öğrenciler, daha sonra müzeye giderek tarihi kalıntıları inceledi. Grup, Denizli’ye dönüşünde Doç. Dr. Bülent Ağbuğa’nın sunduğu “Olimpiyat Tarihi” seminerine katıldı. Seminerde, antik dönem ile günümüz olimpiyat oyunları anlatıldı.
Sunumun ardından sportif aktivitelere katılan öğrenciler, etkinlikler sonunda antik kıyafetlerle objektiflere poz verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı