REKLAMI GEÇ

Laodikya işletmesi Büyükşehirde kalacak mı?

Laodikya işletmesi Büyükşehirde kalacak mı?

Denizli Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 19 Ağustos 2008 yılında yapılan bir protokol sonucu işletmesi Denizli Büyükşehir Belediyesine devredilen Laodikeia antik kentinin bundan sonraki akıbeti merak ediliyor. Bakanlık tarafından Türkiye’deki tüm örenyeri girişlerinin toplu ihaleye çıkarılmış olması kafaları karıştırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2016 Perşembe, 18:31

Yaşar Tok

Denizli Belediyesi’nin 2008 yılından beri işletmesini üstlendiği Laodikeia antik kentinin Kültür Bakanlığı ile yapılmış olan protokolü, bu yılın sonunda bitiyor. Bu aşamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının 7 Eylül 2016 tarihinde yapacağı örenyerleri toplu ihale duyurusu, Laodikeia’nın kaderini merak konusu haline getirdi.

Geçtiğimiz hafta Pamukkale örenyeri ile ilgili olarak yaptığımız haberde olduğu gibi, aynı koşulların Laodikeia antik kent işletmesi için de geçerli olması gerektiği öne sürüldü. Bu durumda Hierapolis ve Laodikeia antik kent giriş gişeleri ve örenyeri içinde yer alan işletmelerin, Bakanlık internet sitesinde yayınlanan ihale kapsamında olması büyük ihtimal. Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız uzman bir bürokrat, ‘bu tür ihalelerin ilan edildiği kapsamda yapılmasına özen gösterildiğini, bir istisna uygulaması yapılacağı ve Hierapolis, Laodikeia gibi antik kentlerin gişe işletmelerinin Büyükşehir Belediyesine devredeceği beklentisinin gerçekçi olmayabileceğini’ belirtti. Buna gerekçe olarak ise, ‘başka kentlerin de aynı taleplerde bulunabileceği ve bu durumun hükümet nezdinde ciddi baş ağrısına neden olabileceği’ olasılığına dikkat çekti.

Bilindiği gibi Laodikeia örenyeri işletmesi 19 Ağustos 2008 yılında yapılan 2016 yılı 31 Aralık tarihine kadar geçerli bir protokolle, dönemin Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin girişimleri ve aynı dönemin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Denizli Belediyesi’ne devredilmişti.

Hierapolis-Pamukkale örenyeri işletmesi ise yine 31 Aralık 2016 tarihine kadar geçerli bir protokolle dönemin İl Özel İdaresi tarafından işletilmekteyken, 2013 yılı kasım ayında yapılan bir operasyonla, 4.5 ay sonra Denizli Büyükşehir Belediyesine geçmesi gereken işletme hakkı İl Özel İdaresi’nden alınıp, TÜRSAB’a devredilmişti. Bu konuda, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşanan hak kaybına ilişkin çeşitli tartışmalar yaşanmış, ancak sonuç alınamamıştı.

http://dosim.kulturturizm.gov.tr/duyuru/87

http://dosim.kulturturizm.gov.tr/duyuru/86

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı