REKLAMI GEÇ

Laodikya’da festival zamanı

Laodikya’da festival zamanı

Aphrodisias Laodikya 6. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2010 Salı, 16:59

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin destek verdiği Aphrodisias Laodikya 6. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Denizli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Laodikya Antik Kenti’nde düzenlenen açılışa, Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kıran, ve 14 değişik ülkeden gelen 27 genç ile Türkiye’nin farklı illerinde gelen 23 beden eğitimi ve spor bölümü öğrencisi katıldı. Amerika, Avustralya, Polonya, Azerbaycan, Almanya, Çin, Finlandiya, Kıbrıs, Kore, Letonya, Romanya, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen toplam 50 genç Laodikya Antik Kenti’ni gezerek kazı çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

Laodikya Antik Kenti’nin Denizli’nin hemen yanında geçmişle geleceğin bütünleşmesi açısından önemli bir yer olduğunu belirten Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, “ Laodikya gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir mekanda Denizli Belediyesi sorumluluğunda yapılan bu kazı alanının 25 ülkeden gelen öğrenciyle yapılan işlerin tanıması ve bu faaliyetlerinde Denizli Belediyesi tarafından yapılmasının bilinmesi bizim açımızdan önemli. Hem yerli hem yabancı turistler için Laodikya’yı en hızlı şekilde onların beğenisine sunmaya çalışıyoruz. Geçen yıla göre kazı alanının genişlemiş olması onlar tarafından bilinmesi bizim için çok önemli. Gerek Milli Olimpiyat Komitesi gerekse yurtdışından gelen öğrencilerimizin bu büyülü atmosferi beğeniyle bahsetmeleri gelecek adına çok önemli mesajlar veriyor. Bu kentin inanç turizmine ve yabancı turistler tarafından sürekli ziyaret edilebilir bir konuma gelmesi için çalışıyoruz. Bu festival için de güzel bir mekan olduğunu düşünüyorum. Denizli Belediyesi olarak festivalin açılışında ev sahipliğini üstlendik. Festivale katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Artık geleneksel hale gelen festivali, yıllarca daha sürdürmek istediklerini söyleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kıran ise festival ile amaçlarının Türkiye’nin değerlerini tanıtmak olduğunu belirtti. Festivale ilişkin bilgi veren Kıran sözlerini şöyle sürdürdü: “ 205 olimpiyat ülkesinin 50’sini misafir ettik bu sene. Önümüzdeki yıllar bu sayı artacak. Amacımız spor kanalıyla gençlerimizin kültürümüzde sevgiyi dostluğu ve kardeşliği birleştirmek. Yıllardan beri bize söylenen ilk olimpiyatların doğduğu yer Yunanistan’dır. Ama bir gerçeği de bilmek gerekir ki 600 sene öncede buralarda spor oyunları yapılıyordu. 30 bin kişilik 50 bin kişilik statlar mevcut. Bunları da artık Avrupalıya anlatabilmek amacımız” Denizli Belediyesi tarafından organize edilen gecede konuklar daha sonra Laodikya’nın muhteşem atmosferinde doyasıya dans edip eğlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı