REKLAMI GEÇ

Müze ve örenyerleri ihalesi yapıldı, sürpriz sonuç çıktı

Müze ve örenyerleri ihalesi yapıldı, sürpriz sonuç çıktı

Pamukkale ve Laodikya’nın da aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 376 müze ve örenyeri gişe ihalesinde sürpriz sonuç. Daha önce iki kez çıkılan ancak sonuçlandırılamayan ihalenin üçüncüsünden sürpriz çıktı. Örenyerleri ve müzelerin işletmesi 1 yıllığına Turkuaz Tanıtım’a verildi. İhalede muammen bedel belirlenmedi, gişe gelirlerinin yüzde 15’i şirkete bırakılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2016 Çarşamba, 19:57

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki tüm müze ve örenyerlerini tek kalemde ihaleye çıkması sürpriz bir şekilde sonuçlandı.

Daha önce iki kez çıkılan ihalenin ilki 7 Eylül’de yapılmış, Pamukkale Belediyesi, Tursab ve Bilintur teklif vermiş, ancak 1 milyar 190 milyon lira olan muhammen bedeli yüksek bularak çekilmişlerdi.

22 Kasım’da yapılması planlanan ikinci ihalede muammen bedel 965 milyon 2 bin 937 liraya çekilmiş, ancak teklif veren çıkmamıştı.

3. İHALE, SÜRPRİZ SONUÇ
Kültür ve Turizm Bakanlığı aralarında Pamukkale ve Laodikya’nın da bulunduğu 376 müze ve örenyerinin kiraya verilmesi için 3. ihaleye bugün çıktı. Sürpriz ihaleden, sürpriz bir sonuç geldi. Daha önce turizm alanları ihalesinde adı hiç geçmeyen Turkuaz Tanıtım Limited Şirketi, 3. ihaleye katıldı ve kazandı.

İHALE 1 YILLIK OLARAK DÜZENLENDİ
İhalenin koşulları net olarak açıklanmazken, ihale süreci 1 yıl ile sınırlandırıldı. Sürecin sonunda bu kez 10 yıllığına ihaleye çıkılmasına karar verildiği öğrenildi.

Daha öncekilerin aksine bu ihalede bir muammen bedel tayin edilmedi. İddiaya göre Turkuaz Grubu gişe gelirlerinin yüzde 15’i karşılığında ihaleyi aldı.

“İHALENİN BÖLGESEL AÇILMASI TEMENNİMİZDİ”
İhaleyi ve sonuçlarını değerlendiren Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’deki ören yerlerinin bölgesel olarak işletilmesi taraftarı oldukların belirterek, “İhale 1 yıllık süreci kapsıyor. Bundan sonra 10 yıllık çıkacak. Bir sonrakinde ihalenin bölgesel açılması temennimiz. Bölgesel açıldığında ihaleye giren şirket ya da belediyelere mutlaka inisiyatif tanınması gerekiyor. Bunun işletecek olanların özel günlerde vatandaşlara ücretsiz açma imkanı bulunmalı. Bu, Denizli halkı ile Pamukkale arasında kopan bağı yeniden kurabilir” dedi

Yorumlar

Kübra   -  Bağlantı 28 Aralık 2016, 13:46

İhale süreci tamamen bitti evet ama peki hala türsab çalışanları nolacak ? Herhangi bir bilgi var mı ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı