REKLAMI GEÇ

Pamukkale ziyaretçi sayısında zirvede

Pamukkale ziyaretçi sayısında zirvede

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale’nin, yılın ilk 8 aylık verilerine göre Türkiye’de en fazla ziyaret edilen örenyeri olduğunu söyledi. Korkmaz, “Pamukkale Örenyeri’ni eylül ayı sonu rakamlarına göre 1 milyon 542 bin kişi ziyaret etti. 78 örenyeri arasında en fazla ziyaret edilen Pamukkale oldu. Tanıtımların bu rakamın artmasında önemli katkısı oldu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2014 Perşembe, 09:11

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
İşletmesi yıl başında TÜRSAB’a verilen Pamukkale Örenyeri 78 ören yeri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre en fazla ziyaret edilen ören yeri oldu. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre yılın ilk 8 ayında örenyerleri arasında Efes’i bile geride bıraktığını belirtti.

Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki 313 müze ve ören yerinden 125’inin ücretsiz olduğunu, 110 müze ve 78 ören yerinin ücretli olarak ziyaret edilebildiğini belirterek, “Bakanlığımızın geçen ay açıkladığı yılın sekiz aylık verilerine göre Pamukkale en fazla ziyaret edilen ören yeri oldu. Sekiz aylık dönemde 1 milyon 201 bin kişi Pamukkale’yi gezdi. Bakanlığın sekiz aylık verilerine göre bu ziyaretlerden 22 milyon 599 bin 375 lira gelir sağlandı. Gelir sıralamasında da örenyerleri arasında Pamukkale Ören yeri ilk sırada. Pamukkale’nin ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 9.6 arttı. Eylül ayı sonu itibariyle Pamukkale’yi ziyaret eden kişi sayısı 1 milyon 542 bin kişiye ulaştı” dedi.

İçerisinde Hierapolis antik kentinin de bulunduğu Pamukkale’nin UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer aldığını, Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirten Korkmaz, ziyaretçi sayısının artmasında tanıtım çalışmalarının önemli payı olduğunu vurguladı. Korkmaz, “Pamukkale’ye 20’den fazla ülkeden ziyaretçi geliyor. En fazla ilgi gösterenler ise Rusya, Almanya, İngiltere, Çin ve Güney Koreli turistler. Pamukkale ve Denizli’ye turistler inanç turizmi, termal sağlık turizmi ve kültür turizmi için geliyor. Bakanlık, Valilik ve Müdürlük olarak yurtdışı fuarlarda yaptığımız tanıtma çalışmaları ziyaretçi sayısının artmasında önemli bir rol oynadı” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yılın sekiz aylık verilerine göre müzeler arasında en fazla ziyaret edilen Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi. Pamukkale Ören yerini, Efes Örenyeri izliyor. Gelir sıralamasında ise birinciliği Ayasofya Müzesi, ikinciliği Topkapı Müzesi, üçüncülüğü Pamukkale Örenyeri, dördüncülüğü Efes Örenyeri alıyor.

Yorumlar

Ali Akturk   -  Bağlantı 17 Ekim 2014, 05:15

1992 de Türkiye’ye 7 milyon turist gelirken PAMUKKALEYE 1 milyona yakın YABANCI turist gelirdi,35 milyonu aşan turist geliyor 2014, PAMUKKALEYE yerli YABANCI 1,5 milyon turist gelmiş çok mu?Dostlar alışverişte görsün,PAMUKKALE için ne yaptınız!!!

A.AKTURK   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 22:18

1992’de Türkiye’ye gelen turistin e yakını 936.000 YABANCI turist ören yerini ziyaret emişti.O zaman 7,milyon kusur YABANCI turist Turkıyeyı ziyaret etmişti.Bugun 35-38 milyon turistten bahsedersek 5.3 mil. YABANCI turist gelmeliydi BAŞARI için!

Ali AKTURK   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 21:03

1992’de Türkiye’ye gelen turistin %14 e yakını 936.000 YABANCI turist ören yerini ziyaret emişti.O zaman 7,milyon kusur YABANCI turist Turkıyeyı ziyaret etmişti.Bugun 35-38 milyon turistten bahsedersek 5.3 mil. YABANCI turist gelmeliydi BAŞARI için!

İBRAHİM YILDIZ   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 17:15

1990 YILLARINA KADAR PAMUKKALE’YE BİR MİLYON TURİST GELİYORDU.ŞİMDİ İSE 1,5 MİLYON TURİST. BU MUDUR BAŞARI.DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ,OLAĞANÜSTÜ,MÜKEMMEL,TÜM GÜZEL ÖVGÜLERİ SONUNA KADAR HAKEDEN BİR MUCİZEDİR PAMUKKALE.YAPILACAK ÇOK İŞ,ALINACAK ÇOK YOL OLMALI

ANIL   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 17:00

10 yaşındaki çocuğum il ve son kez sadece Türk Yıldızlarının gösteri yaptığı ve beleş girebildiğimiz gün eh işte şöyle böyle gördü. Çok uzak ya (?) ondan mı ne!!!!

Ali Akturk   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 14:29

PAMUKKALENİN ziyaretçi sayısının artması tamamen PAMUKKALEYE tur düzenleyen acentaların başarısıdır,bakanlık,valilik veya müdürlük FUARLARA gideceğine incoming yapan acentalara fuarlar için destek versin yeter,işin profesyoneli incoming acentalar.

mehmet   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 11:08

sayı artmış ta ne olmuş denizli ye bir faydası olmuş mu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı