REKLAMI GEÇ

“Patlıcan’ın anavatanı Denizli”

“Patlıcan’ın anavatanı Denizli”

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek Laodikya’da yaptıkları kazı sırasında buldukları Patlıcan kabartmasının, Patlıcan’ın Amerika’dan dünyaya yayıldığı fikrinin doğru olmadığını gösterdiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2008 Salı, 00:00

Vali Yavuz Erkmen, Laodikya antik kentinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Erkmen’e, Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, şimdiye kadar yapılan kazı çalışmaları, ortaya çıkartılan buluntular ve bundan sonraki dönemlerde yürütülecek kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi

Suriye Caddesi, Stadyum, Hamam ve şehrin diğer bölümlerini gezen ve incelemelerde bulunan Vali Erkmen’e, bilgi veren Prof. Dr. Celal Şimşek, şimdiye kadar var olan bilgilerin, Patlıcan’ın Amerika’dan dünyaya yayıldığı yönünde iken, Laodikya’da bulunan buluntular arasında patlıcan kabartması olduğunu ve dolayısıyla Anadolu’da binlerce yıldır patlıcanın bulunduğunu ve patlıcanın Amerika’dan dünyaya yayıldığı fikrinin doğru olmadığını gösterdiğini söyledi.

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Ekim ayı sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen vincin gelmesi ile birlikte sürekli bir kazı çalışması gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Laodikya bölgesinde ikinci bir Efes ortaya çıkartacağız. Artık Denizli turizminde yalnızca Pamukkale yok. Efes kadar önemli bir antik kent olan Laodikya’da var” dedi.    

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı