REKLAMI GEÇ

TUİK’TEN ERKMEN’E ZİYARET

TUİK’TEN ERKMEN’E ZİYARET

20 Ekim Dünya İstatistik Günü dolayısıyla, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ ve beraberindeki heyet Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2010 Çarşamba, 17:10

Ziyarete, TUİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ ve müdürlük yetkilileri katıldı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, tüm dünyada resmi istatistiklerin kutlanması ana başlığı altında, istatistik bilincinin toplumda yer edinmesi amacı ile 20 Ekim 2010 günü Dünya İstatistik Günü olarak ilan edildiğini söyledi. Yücedağ, Dünya İstatistik Gününün sadece bu yıla mahsus olmak üzere 20 Ekim tarihinde kutlandığını bundan sonraki yıllarda, Türkiye’de resmi olarak istatistik kurumunun kuruluş yıldönümü olan 25 Nisan tarihinde kutlanacağını sözlerine ekledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, istatistiğin hem kişisel olarak, hem kurumsal bazda hem de ülkenin bir yerde hafızası olduğunu söyleyerek, “Eğer bu hafızayı doğru olarak çalıştırabilirsek o zaman doğru sonuçlar elde ederiz. Geleceğimiz çok daha güzel olur. Bu anlamda kendini yenileyen dünya normlarında, dünyaya paralel olarak değerlendirmeler yapan ve bu anlamda dünyadaki hiçbir kurumun gerisinde olmayan onların çok çok ilerisine geçmiş olan bir istatistik kurumumuzun bugün ülkemizde çok iyi değerlendirilmesi gereken bir şans olduğunu düşünüyorum. Yapmış olduğu çeşitli istatistiklerle ülkemizin önemli sorunlarında yöneticilere ve kişilere ışık tutacak bilgileri kamuoyunun bilgisine sunmakta ve bunların da değerlenilmek sureti ile gelecekle ilgili çok daha iyi doğru kararlar alınabilmektedir. Arkadaşlarımızı bu anlamda, ilimizde de gösterdikleri gayretten ötürü tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onların ilimiz için yapmış olduğu çalışmaların sonucunu, Valiliğimizce ve diğer kamu birimlerince değerlendirilmesi ve bunların en iyi şekilde değerlendirilmesi sonucunda daha iyi kamu hizmeti sunulması anlamında temel göstergeler olarak kullanılması da bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Arkadaşlarımızın bugüne kadar gösterdiği titiz çalışmanın bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı