REKLAMI GEÇ

Beyaz Cennet’e Uzakdoğulu ilgisi artıyor

Beyaz Cennet’e Uzakdoğulu ilgisi artıyor

Beyaz Cennet Pamukkale’ye Uzakdoğulu turistlerin ilgisi artıyor. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Uzakdoğulu turistlerin Türkiye’de iki gözde noktasının bulunduğunu, bunların birinin de Pamukkale olduğunu belirterek, “Yurt dışından tarifeli uçak sayılarının artması potansiyeli çok daha yukarılara taşır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2019 Cumartesi, 14:22

UNESCO’nun hem Kültürel hem Doğal Miras listelerindeki “beyaz cennet” Pamukkale, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinden turist ağırlayan Pamukkale’nin en önemli ziyaretçilerini Uzakdoğulu konuklar oluşturuyor.

“TÜRKİYE’DE İKİ ANA NOKTALARI VAR”
Uzakdoğulu turistlerin Türkiye’yi ayrı bir yere koyduğunu belirten Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, iki ana noktalarının bulunduğunu söyledi. Türkiye’yi ziyaret eden Uzakdoğulu turistlerin mutlaka Kapadokya ve Pamukkale’yi ziyaret ettiğini anlatan Şen, “Pamukkale, Tayvan, Kore, Japonya, Malezya ve Çin’den gelen turistlerin gözdesi. Ülkemizi ziyaret ettiklerinde mutlaka programlarına Pamukkale’yi de alıyorlar” dedi.

“BALON TURLARI İLGİ ÇEKİYOR”
Uzakdoğulu turistleri Pamukkale’ye çeken en önemli özelliğin travertenler olduğunu, ancak son dönemlerde balon turlarının da ciddi bir cazibe haline geldiğini belirten Şen, “Balon turlarının Pamukkale’de de başlamış olması bizim için önemli bir artı değer oldu. Balon turları, turist potansiyelini daha da artıracaktır” dedi.

“TARİFELİ UÇAKLARIN SAYISI ARTMALI”
Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye’ye turist çekebilmenin en önemli koşulunun tarifeli uçak sayılarının artması olduğunu dile getiren Gazi Murat Şen, “Uzakdoğu Türkiye’ye çok uzak. Tarifeli uçak dışındaki alternatifler turistleri yoruyor ve onların rotalarını başka yönlere çevirmelerine yol açıyor. Tarifeli uçak sayıları ve seferlerinin artırılmasına yönelik girişimlerimiz sürüyor. Bu sayıların artırılması halinde Uzakdoğu’dan gelen turistlerin ikiye, hatta üçe katlanması çok zor olmayacak” diye konuştu.

“DOLULUK ORANI SEVİNDİRİCİ”
Pamukkale’de doluluk oranının sevindirici boyutlarda olduğunu anlatan Şen, “Pamukkale tarihinin en yüksek turist sayısına bu yıl ulaşacak. Yılın ilk altı aylık diliminde ulaşılan rakamlar yıl sonunda 3 milyon hedefini tutacağını gösteriyor. 2015 yılında bu rakam 1.5 milyonu bulmuyordu. 4 yıl içinde yüzde 100’lük bir artış sağlanacak” dedi.

“BU SAYININ 5 MİLYONU BULMASI HAYAL DEĞİL”
Pamukkale’ye gelen turist sayısının önümüdeki 4-5 yıl içinde 5 milyona çıkarılmasının hayal olmadığını ifade eden Fazi Murat Şen, “Bunun için çabamız ve çalışmalarımız devam ediyor. Ancak, bizim çabalarımızı destekleyen adımlar da atılmalı. Biz turizmciler, bölgedeki hareketliliği artıracak bazı öneriler sunuyoruz. Bunların başında ören yerinin gece ziyaretine de açılması ve Antik Tiyatro’da gösterilerin düzenlenmesi yer alıyor. Eğer Pamukkale’de bu canlılık sağlanırsa, 5 milyon rakamına kısa sürede ulaşılır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı