REKLAMI GEÇ

Beyaz Cennet’te kar sevinci

Beyaz Cennet’te kar sevinci

Yurdun birçok bölgesinde etkili olan kar, kentlerde yaşamı olumsuz etkilerken, Pamukkale’de sevinçle karşılandı. Pamukkale’ye 10 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2009 Cuma, 01:00

Denizli’nin ‘Beyaz Cennet’i olarak adlandırılan dünyaca ünlü beldesi Pamukkale’de, 10 yıl aradan sonra kar yağdı. Yağan kar iki muhteşem beyazı bir araya getirirken, bu durum Pamukkale’de bulunan yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. İki beyaz doğal güzelliğin bir araya geldiği gören turistler, travertenler ile karların birleşmesini ilgiyle izleyip bu anı fotoğraflandırdı, kayıt altına aldı. Pamukkale’ye Antalya’dan gelen, genellikle Alman ve Koreli turistler, iki doğal güzelliği bir arada görmekten memnun olduklarını söylediler.

Kore’den gelen iki sevgili Jonggon Park ile Enisocak Kim, kendilerine beyaz sayfa açmak için geldikleri Pamukkale’de, iki beyaz daha görmekten mutlu olduklarını söylediler.

Travertenlerin tadını çıkartan diğer turistler ise, hava bu kadar kötüyken Pamukkale’nin bu kadar güzel olmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, “Hava açık olsaydı bakalım daha ne güzellikler görecektik. Pamukkale ile karların birleşmesi, iki kardelen çiçeğinin birleşmesi gibi. Her şey çok güzel. Mutluyuz. Bu olay bizi çok etkiledi” dediler.

2008 yılında yerli ziyaretçi sayısı 123 bin 415 olan Pamukkale’de, yabancı turist sayısının ise 1 milyon 92 bin 741 olduğunu ifade eden yetkililer, geçtiğimiz Ocak ayında 35 bin yerli ve yabancı turistin Pamukkale’yi ziyaret ettiğini belirtti. Günde yaklaşık 15 turist otobüsünün geldiği ‘Beyaz Cennet’te kazancın da arttığı açıklandı. Bu arada Unesco’nun Dünya Mirası Listesinde yer alan “Beyaz Cennet” Pamukkale’de, güvenliğin en üst düzeyde sağlanması amacıyla, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun uygun gördüğü noktalara 19 adet mobese kamera yerleştirildi. 7 gün 24 saat kesintisiz kayıt yapabilen, 7’si hareketli 12’si sabit mobese kamera, veri aktarım hızı yüksek fiber optik kablolar ile beslenerek temiz ve kesintisiz görüntü alınabilmesi sağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı