REKLAMI GEÇ

1.3 milyonluk kapıyı yıktılar, 2.1 milyona yenisini yapıyorlar

1.3 milyonluk kapıyı yıktılar, 2.1 milyona yenisini yapıyorlar

Denizli’nin dünyaya açılan penceresi konusundaki turizm beldesi Pamukkale’de yap-bozculuğun yeni bir örneği yaşanıyor. Daha önce methiyeler düzelerek 1.3 milyon liraya yapılan “uzay çatılı” giriş kapılardan kuzeydeki yıkıldı ve şimdi yerine 2.1 milyon liraya yenisi yapılıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2016 Çarşamba, 12:59

1988 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’ye Fikri Sağlar’ın Kültür Bakanlığı döneminde 1 milyon 300 bin lira harcanarak, uzay çatılı güney ve kuzey giriş kapıları yapıldı. Pamukkale’nin doğal güzelliği, Hierapolis’in tarihi dokusuyla uyuşmadığı tepkilerine rağmen uygulanan projeye eleştiriler hiç bitmedi.

denizli-pamukkale-kuzey-kapisi-girisi

KUZEY GİRİŞ KAPISI 2011’DE YIKILDI
Giderek artan eleştiriler üzerine, 1993 yılında yapılan uzay çatılı kapılardan kuzeydekinin yıkımı için 2011 yılında düğmeye basıldı. Denizli Valiliği, yıkım için Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığına başvurdu. Bu başvuru Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na iletildi. Kurulun onayıyla da 2011 yılının aralık ayında Kuzey Giriş Kapısı’nda yıkıma başlandı.

2.1 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Yıkımın ardından Pamukkale’ye kuzeyden girişi sağlayacak kapının yeniden yapımı için proje hazırlandı. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun verdiği onay ile Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi’nin ihalesi, Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2 milyon 100 bin lira bedelle yapıldı.

NİSAN’DA BİTECEK
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetiminde yapımı devam eden Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi’nin 16 Nisan’da hizmete açılacak hale gelmesi planlandı. 5 bin 462 metrekare alanda uygulanan projeyle giriş kapısında 6 hediyelik eşya dükkanı, 2 kafeterya, güvenlik odası, ofis ve danışma birimleri, bilgilendirme salonu, VIP salonu, sağlık ve doktor odası, sistem odası, mutfak, bay ve bayan wc bulunacak.

VALİLİK SESSİZ
Pamukkale Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi’nde yapılan çalışmalar ve son durumuyla ilgili Pamukkale’den sorumlu Vali Yardımısı İsmail Soykan ile görüşmek istedik. Ancak, Soykan “Bu konuda Vali Bey ile görüşseniz daha iyi olur” dedi. Bunun üzerine Vali Şükrü Kocatepe ile görüşmek istedik. Fakat bu konudaki talebimize de olumlu yanıt alamadık.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı